„Baráž je ještě daleko a stát se toho ještě může hodně, ale na druhou stranu si musíme přiznat, že ta hrozba je tady více než reálná. Jinými slovy musíme se dát co nejrychleji dohromady a začít s tím něco dělat,“ říká před zápasem asistent trenéra Mikuláš Antonik a pokračuje: „Kvalit Hradce Králové jsme si plně vědomi. My se musíme vyvarovat chyb v obraně, tak jako při první brance v Litvínově, a musíme podat maximálně bojovný výkon.“

Jenomže tým je momentálně ve velmi špatném psychickém rozpoložení. „Tlak, který je momentálně na nás vytvářen, ale do kterého jsme se dostali sami, jednoduše musíme ustát. Pokud se tak nestane, tak máme veliký problém. Ještě toho je hodně před námi a všichni klukům věříme, že se z toho dokážou sebrat a zvednou se,“ přidává Antonik.

Celé mužstvo momentálně začalo trénovat dvoufázově. Tedy dopoledne i v podvečer. „Je to jeden z nástrojů, jak tým stmelit. Muselo se něco udělat. Nechat vše běžet samospádem by zřejmě nic nevyřešilo. Tým bude prakticky pořád pohromadě a bude mít prostor si vše vyříkat. Kluci si moc dobře uvědomují, v jaké jsou situaci, a já jen doufám, že tento systém trénování pochopí jako takový impuls je nakopnout tím správným směrem. Do hlavy jim nikdo nevidí, ale pokud k tomu někdo začne přistupovat, že je těchto čtrnáct dní za trest, tak je to špatně,“ pokračuje.

Trenéři mají momentálně k dispozici dostatečně široký kádr. „Hráčů máme hodně. My se teď rozhodneme, kdo dostane naši důvěru a kdo bude hrát závěrečnou fázi extraligy. Prostor na nějaké omyly už nemáme,“ říká Antonik s tím, že hráči začínají chápat, co po nich trenéři chtějí. „Dám jeden příklad za všechny. Oslabení v Litvínově. Kluci výborně hráli obranný systém, který jsme pilovali na tréninku. Jenomže pak přijde chyba. Vachovec se nepodívá za sebe, mladý Reichel mu odskočí a dá gól. To už ale hráče natrénovat nemůžeme, to si musí pohlídat sami,“ dodává.