První třetina patřila brankově hostům. V přesilové hře, při vyloučení Gulašiho, se dokázal prosadit pohotovou dorážkou Lukáš Nahodil. To běžela 9. minuta, ale jinak na ledové ploše dominovali brankáři. Nutno ovšem podotknout, že ani jeden z týmů si jinak nevytvořil větší tlak.

Druhá třetina přinesla zlepšený herní dojem Karlových Varů. Energie dokázala dostat Dynamo pod tlak, ale co jí to bylo platné, když vázla střelba.

Jenomže ve 39. minutě se u hrazení do Gregorce opřel Martin Bartek a rozhodčí vykázali útočníka Energie na pět minut a do konce utkání. Obránce Pardubic musel být velice otřesený, když se nechal delší dobu na ledě ošetřovat.

Za chvilku už ale asistoval u druhé branky Nahodila, a to ze hry uběhla minuta a dvanáct vteřin. Jestli k pádu Gregorc něco přidal, či nikoliv, bylo už jedno. Tak či tak, Dynamo vedlo o dvě branky a Bartek se již mohl v klidu vysprchovat.

Po vyloučení Barteka a s jistotou, že Osmík odsedí pětiminutový trest na trestné lavici, museli trenéři domácí udělat v sestavě několik změn. Do druhé formace se posunul Vojtěch Tomeček a jeho místo ve třetí formaci zaujal Koblasa.

Střelecké trápení domácích hokejistů vyvrcholilo ve třetí třetině. Když už se dostali k ohrožení branky soupeře, tak si nebyli schopni nahrát anebo vůbec zakončit. Nepomohly přesilovky a v závěrečné power-play do prázdné branky uzavřel výčet utkání Tomáš Kaut.

Energie tak v posledních pěti utkáních nedokázala hned třikrát vstřelit gól.

HC Energie K. Vary - Pardubice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1). Branky a nahrávky: 9. Nahodil (P. Sýkora, Štajnoch), 40. Nahodil (Orsava, Gregorc), 60. Kaut. Rozhodčí: Hodek, Souček – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7 + Bartek (KVA) 5 a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2869.
Karlovy Vary: Závorka – J. Tomeček, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, Redlihs, Sičák, Baránek – Huna, Marosz, T. Rachůnek – Bartek, Kůs, Vachovec – V. Tomeček, Gríger, Gorčík – Flek, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Pardubice: Maxwell – Ščotka, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Bokroš, L. Havlík, M. Šeda – P. Sýkora, Redenbach, Marcinko – Moňa, Nahodil, Orsava – Rapáč, Tomášek, M. Beran – Poulíček, Kaut, Moučka. Trenéři: Draisaitl, R. Král a Potajčuk.