„Šance byly na obou stranách, v konci zápasu jsme ještě sahali po vyrovnání, ale to se nám bohužel nepovedlo. Hráčům však nemáme co vytknout, byla tam bojovnost i nasazení, avšak nedáváme branky, což je naše velká slabina," řekl asistent trenéra Karlových Varů Jaromír Kverka starší. Premiérové utkání za Karlovy Vary odehrál slovenský útočník Bartek, ale ani posila z Liberce týmu trenéra Karla Mlejnka nepomohla vylepšit slabou produktivitu z poslední doby. Začátek utkání se nesl spíše v duchu opatrnosti, ani jeden z týmů se nikam nehnal.

Diváci tak sledovali spíše defenzivnější podívanou. Ze sedaček je zvedla až první vyloučení na každé straně, v těch obě dvě mužstva zahrozila. Největší šanci měl domácí Kopta. Královéhradečtí se snažili dobývat branku Závorky, to se jim podařilo až v 18. minutě. Po Vachovcově chybě otevřel skóre ranou z pravého kruhu Beránek.

Hned na začátku prostřední dvacetiminutovky dostali Východočeši příležitost dvojnásobné početní výhody, kterou dokázali využít. Plášil napřáhl z hranice kruhu po Pláňkově přihrávce a trefil přesně růžek Závorkovy branky.

Ve 29. minutě zahrozily i Karlovy Vary, které mohly snížit. Vojtěch Tomeček ale nedokázal zasunout puk z brankoviště za čáru, protože se skvělým obranným zákrokem blýskl obránce Vašíček. Na druhé straně chyběla přesnost Dietzovi. Na konci druhé třetiny si i hosté zahráli přesilovku pět na tři, kterou proměnili, ale jejich radost netrvala dlouho. Sudí po následné konzultaci gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali.

Závěrečná část začala faulem Skuhravého na hradeckého Kudrnu, domácí v přesilovce ale neudeřili. Karlovy Vary od té doby začaly dohrávat souboje a dostávaly se na dostřel Kacetlovi. Snížení se dočkaly v 57. minutě po Dudově ráně. Kýženého vyrovnání se však Karlovy Vary již nedočkaly, nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. V ní naopak pojistil výhru domácích Čáp, který se ve svém 25. extraligovém zápase dočkal premiérové branky.

„Z naší strany to nebyl žádný velký hokej, spíše hloupý. Nechávali jsme se zbytečně vylučovat a dostávali se tak do problémů. V poslední době toho na nás bylo dost, hokeje máme plné zuby. Jsme tedy rádi, že je volno, můžeme si odpočinout a nabrat další síly," uvedl trenér Hradce Králové Peter Draisaitl.