„Všechno jednou končí. To je pravda, ale na druhou stranu je to veliká škoda. Doufám, že nás porážka s Pardubicemi znovu nakopne a zase začneme předvádět doma lepší výsledky," přál si po utkání útočník Radim Hruška, který se v utkání prezentoval jednou brankou.

Karlovaráci si sice ve třetí třetině vytvořili tlak a zatlačili perníkáře před brankáře Kristana, ale jasně se ukázala největší slabina. Trefit prostor branky byl veliký problém. „Bušili jsme do nich, ale oni si to již pohlídali. Zlomový moment byl ale někde jinde. Během utkání jsme si vypracovali pár možností, kdy jsme jeli dva na jednoho. Bohužel ale nepřišla žádná střela. To se musí zlepšit," poukázal Radim Hruška na slabiny týmu.

A když už střela přišla, tak nemířila do prostoru branky. „To už je otázka pro obránce. Nevím, jak celou situaci viděli. Pokud proti nim útočníci dobře vystupovali, tak museli vše obstřelovat," vysvětlil nepřesnost létajících projektilů.

Tak či tak má Energie co napravovat. Když doma body ztratí, tak je musí ulovit někde jinde. Už třeba v pátek na ledě Olomouce. „Jediné body jsme uhráli v Liberci, ale tam jsme si je ani po té hře moc nezasloužili. Takže to musíme hodně zlepšit venku," pokračuje Radim Hruška.

Mezi tři tyče se postavil Vladislav Habal, který nahradil zraněného Tomáše Závorku. „Už ze Zlína si přivezl nějaké zranění. Nebyl stoprocentně v pořádku, takže dostal prostor Habi (Habal)," vysvětlil nepřítomnost brankářské jedničky.

Ani šaráda v sestavě týmu moc nepomohla. Třeba prvního centra v duelu s Východočechy odehrál Václav Skuhravý. „Je to velice zkušený hráč a řekl si o toto místo svými výkony. Taky se vyzkoušela další herní varianta k Davidovi Hruškovi. On také hledá ideálního partnera a jeho branky nám také moc chybí," podotkl.

Stejně jako vstřelené branky postrádali trenéři A týmu i Radka Dudu, který dostal na pět utkání stopku. „Tak to je logické, že nám chyběl. Věřím, že s ním se naše hra zlepší a z Olomouce si nakonec odvezeme nějaké body," dodal Radim Hruška.