Kapitán Jaromír Kverka se po návratu netajil spokojeností. V tabulce patří Energii aktuálně pátá příčka, se ztrátou čtyř bodů na třetí Čerepovec.


Co byste řekl o dvou zápasech v Čechově?
Oba zápasy byly velmi vyrovnané. Hrát venku v Rusku je vždycky těžké, my jsme sice oba zápasy prohráli na nájezdy, ale nemáme se vůbec za co stydět.


Ve druhém utkání jste obdrželi možná až příliš trestů, že?
Druhý zápas hodně ovlivnila vyloučení, ale nemyslím si, že by rozhodčí šel proti nám. Udělali jsme pár faulů, které vyplynuly z naší nešikovnosti. To rozhodlo.


Po zisku dvou bodů z Čechova jste se přesunuli do Stupina…
Měli jsme jasný cíl uhrát tam alespoň dva až tři body. Do prvního zápasu jsme šli jasně s tím, že chceme vyhrát. Byl to velmi útočný hokej a musím říct, že zápas rozhodli brankáři. Vláďa Habal byl neskutečný, zatímco jejich brankář nebyl tak spolehlivý. To rozhodlo.


Čekají vás poslední čtyři domácí zápasy a poté 6 zápasů venku. Co od tohoto závěru základní části očekáváte?
Potřebujeme z deseti zápasů uhrát alespoň 6 až 7 bodů, abychom měli zajištěné play-off. Budeme chtít tyto body získat hned v domácích zápasech. Dostali jsme na víkend volno, takže nasbíráme síly a půjdeme zase do toho.                                                                                                                                                     (mac)