"Byl jsem strašně nervózní, měl jsem k zápasu velký respekt, šel jsem do něj s pokorou," prozradil po utkání. První přípravný duel proti Německu se mu nakonec nad očekávání vydařil. 40 vteřin před vypršením první třetiny zvýšil vedení českého týmu na 4:2. "Šel jsem za nahozeným pukem, dohrál jsem ho a zkusil ho hodit na bránu. Se štěstím to tam padlo, jsem za to strašně rád," popisuje svou premiérovou trefu za nároďák. "Je to takový splněný sen, navíc když se mi to povedlo tady ve Varech," dodává. Naštěstí měl na ledě spoluhráče, který se místo oslavy gólu staral o samostný kotouč. "Kluci mi ho vzali, takže ho mám na památku," popisuje Ondřej Beránek.

V dresu s českým lvem předvedl to, na co jsou od něj fanoušci naučení. A to, proč ho zřejmě kouč Miloš Říha zatím drží v širší nominaci pro světový šampionát. Rychlý agresivní hokej, plný nasazení. Mezinárodní úroveň se mu začíná dostávat pomalu pod kůži. "Když už jste čtvrtý týden na kempu, tak si na tu rychlost zvyknete, a hře se přizbůsobíte," poukazuje.

Své působení v české reprezentaci bere jako velkou zkušenost. "Vážím si každého dne, co tady můžu být. Každý hráč je tady výborný, v každém tréninku se vedle nich snažím zdokonalovat," hlásí.

V hledišti karlovarské Arény měl i své nejbližší. "Přijeli rodiče i nějakcí kluci z Brodu, jsme rád, že to viděli na vlastní oči," uzavírá Ondřej Beránek.

1. utkání Česko - Německo v Karlových Varech
Čeští hokejisté zdolali v přípravě na MS Německo 5:4