V pátek po bojovném dramatu udolali doma Hradec Králové 3:2, ale z Olomouce si dovezli jen bod. Proč jen? Vždyť každý bod z venku se počítá. To je sice pravda, ale Energie vedla 2:1, a když už se domácím podařilo zápas vyrovnat, tak v samotném závěru utkání dostala parta pod vedením trenérů Tlačila a Antonika dvojnásobnou přesilovku, která trvala necelé dvě minuty. Energetici tak zápas dohrávali pod svojí kontrolou, ale gólmana Hanáků příliš nezaměstnali.

V prodloužení pak nabídnutou možnost jednoho muže v poli domácí borci využili a urvali dva body. „Naši hráči neodehráli zápas špatně. Pracovali velmi dobře celé utkání, ale doplatili jsme na to, že jsme nevyužili přesilovky. To nás trápí celou sezonu,“ posteskl si karlovarský trenér Jan Tlačil.

Hra v početní výhodě je alfou a omegou hokeje. Ne nadarmo se říká, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, tak si nezaslouží vyhrát. „Bohužel je to tak. Málo jsme stříleli. Takhle můžeme nadávat jen sami sobě,“ shodlo se po utkání několik borců v zelenobílých dresech.

Ale ani v Olomouci se z vítězství moc neradovali. „Získali jsme dva body, ale náš výkon nebyl dobrý. Karlovy Vary nás přehrávaly. Ve třetí třetině se náš výkon trošku zvedl, využili jsme přesilovky a tím jsme si pomohli. Dva body jsou pro nás určitě zisk, ale takhle hrát nemůžeme. Zlomili jsme to bojovností, Honza Knotek hráče bitkou nabudil,“ popsal zápas ze svého pohledu domácí asistent Jan Tomajko.