Hokejový zápas v MHL ovlivnil nepovedený začátek Energie, která musela od čtvrté minuty dotahovat náskok hostů. Do stejné situace se navíc dostala na začátku 3. třetiny, kdy už však vyrovnat nedokázala. K bodovému zisku tak nestačily ani dva góly Dominika Piskoře. Energii nyní čeká první trip do Ruska, už ve středu odehraje utkání s HK MVD.

Trenér Karel Mlejnek byl velice znepokojený. „Neřekl bych, že jsme se od prvních minut vezli. Je pravda, že úvod zápasu byl z naší strany velice špatný a prohrávali jsme 2:0. Nicméně jsme se z toho dokázali zvednout a vyrovnat do konce první třetiny. Hráli jsme nedůsledně a soupeř nás za to potrestal. Špatně jsme obsazovali hráče. Druhá třetina byla z naší strany celkem kompaktní. Do třetí části jsme šli s tím, že se budeme do poslední minuty přetahovat o vítězství. Osobně jsem trochu rozpačitý z výroku sudího, který uznal branku na 2:3. Následně jsme se špatně zorientovali a prohrávali 2:4. V závěru jsme vykřesali naději a zkusili to v power-play, ale bohužel nám to nevyšlo," lamentoval po zápase.

Nejvíce se trenér zlobil na Vojtěcha Tomečka. „Je to hráč, kterého potřebujeme. On se dohaduje s rozhodčím a nechá se vyloučit na deset minut," dodal.

Střelec dvou branek Dominik Piskoř se přidal. „Chtěli jsme vyhrát i toto utkání. Trenér nás upozorňoval na to, že nás čeká úplně něco jiného. Bohužel jsme si nepohlídali začátek a rychle prohrávali. Dokázali jsme sice vyrovnat, ale soupeř nám opět odskočil. To by se nám nemělo stávat," uzavřel.

HC Energie Karlovy Vary – Loko Jaroslavl 3:5 (2:2, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 19. Piskoř (Tomeček), 20. Troška (Jurák, Novák), 56. Piskoř (Kohout) – 3. Šamin (Zakurin, Petrakov), 4. Koreněv (Petrov), 42. Koreněv, 51. Koledov (Ardašev), 60. Ardašev. Rozhodčí: Arsons (LAT) – Gerát, Belko. Vyloučení: 9:7, navíc Novák (KVA) 5 + OK za hrubost, Tomeček (KVA) 10 min. za nesp. chování, Petrakov (JAR) 5 + OK za hrubost. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváci: 823.
Karlovy Vary: Habal – Klimíček, Šik, Schusser, Kvapil, Troška, Chalupa, Dvorák – Piskoř, Kverka, Tomeček – Kohout, Jurák, Novák – Zadražil, Sýkora, Švec – Harkabus, Vrána, Csamango.
Jaroslavl: Chomčenko – Koledov, Cvetkov, Maslov, Gurejev, Petrov, Manuchov, Akamov,Rafikov – Šamin, Petrakov, Krasnov, Železnov, Plastinin, Tankejev, Zyrjanov, Kulagin, Zakurin, Mokšancev, Koreněv, Ardašev.