Junioři HC Energie měli druhý zápas ve svých rukou. Vypracovali si dvoubrankový náskok, a hráli lépe než hráči Komety. Ve třetí třetině ale bylo všechno jinak. Jasnou převahu měli hosté, a dokázali toho využít.

Vyrovnávací branka přitom přišla v čase 59:59. V desetiminutovém prodloužení branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich rozhodl Lukáš Klíma, který vstřelil i úvodní gól utkání.

Trenér Karel Mlejnek měl nervy během utkání na pochodu. „Musím říct, že jsme hrozně spokojení s tím, že budeme hrát i třetí zápas. Podařilo se nám, i když po veliké zápletce, vyhrát a prodloužit si čtvrtfinále. Možná jsme nemuseli řešit poslední situaci, ze které jsme dostali branku vteřinu před koncem základní části, střelou, ale to už je teď vedlejší. Důležité je to, že po nájezdech budeme pokračovat a myslím, že budeme pokračovat oprávněně, protože jsme trefili dvě tyčky v Brně, dvě doma a myslím, že jdeme štěstí naproti. Samozřejmě je to před třetím duelem padesát na padesát a víme, že soupeř jako Kometa nebude lehký oříšek. Svého protivníka respektujeme, čehož si jsou všichni naši hráči vědomi a do zápasu vstoupí na sto procent,“ poznamenal po utkání karlovarský lodivod.

HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 3:2sn (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0). Branky a nahrávky: 7. Klíma (Zadražil, Vrána), 29. Koblasa (Vachovec), rozhodující nájezd Klíma – 42. Jankovič (Wasserbauer), 60. Káňa. Rozhodčí: Turčan – Rozlílek, Šulo. Vyloučení: 5:4. Diváci: 379. Střely: 27:44.

Třetí čtvrtfinálový zápas se vyvíjel podobně jako oba předchozí. Energetici se dostali do dvoubrankového vedení. O branky se postarali Petr Koblasa a Tomáš Harkabus. Bohužel, opět se jim nepodařilo ho udržet. O osudu utkání i celé série rozhodla čtvrtá branka v síti Vladislava Habala, která tým trenéra Mlejnka psychicky nalomila. Náskok už se snížit nepodařilo. Junioři si tedy nezopakují loňské finále, sezóna pro ně končí.

Kometa v semifinále změří síly s Litvínovem, vítězem základní části.

„V první řadě bych chtěl soupeři pogratulovat k postupu. Kometa předvedla v sérii větší herní zkušenosti, než má naše mužstvo, ale přesto jsem na celý svůj tým hrdý díky tomu, že se nevzdali a i ti nejmladší hráči ukázali, že hokej hrát umí,“ ohlížel se za zápasem trenér Mlejnek.

Další jeho slova směřovala k situaci, která se třikrát opakovala. „Bohužel jsme ve všech utkáních vedli 2:0 a nedokázali jsme vedení udržet. Nemáme se za co v sezoně stydět, myslím si, že sezona byla z naší strany vynikající,“ pokračoval.
A co poslední zápas čtvrtfinále rozhodlo?

I na to znal kouč odpověď. „Klíčovým momentem utkání byl konec druhé třetiny, kdy soupeř dokázal vsítit dvě branky v krátkém časovém sledu a srovnat stav utkání. Naši hráči pak chtěli utkání urvat na svou stranu, ale byla to z naší strany spíš jen hodně bojovná křeč. Snaha byla ale obrovská, za což hráčům děkuji. A soupeři ať se daří v dalších bojích play-off,“ dodal na závěr.

Pavel Pazourek na lavičce Komety byl spokojený. „Nám vyšla skvěle druhá polovina zápasu a myslím si, že tam už jsme byli jasně lepší. Kluci se semkli a dali do toho všechno. Proto se radujeme z postupu,“ doplnil Pazourek svého trenérského kolegu.

(jč, vko, hol)