V úterý se v prostorách KV Areny uskutečnila tisková konference HC Energie Karlovy Vary. Kromě hodnocení přípravy, rozkrytí rozpočtu a
dalších skutečností si vedení připravilo jednu novinku. Tou byla posila útočných řad.
Na závěr tiskové konference si vedení klubu připravilo pro fanoušky specialitku v podobě staronové tváře. „Rozhodli jsme se angažovat Františka Skladaného. Je to zatím na měsíc a důvodů je hned několik. Tomáš Klíma je zraněný. Je to veliký talent, ale bohužel trpí na vážná zranění. Dále Jirka Doležal stojí mimo hru vinou zranění oka. Proto jsme se rozhodli jednat s Františkem," vysvětlil Vaněk okolnosti jednání se slovenským útočníkem.

„Rozhodli jsme se pro Františka z jednoduchého důvodu. Prostředí v šatně zná a zná se i s hráči. Je to nejjednodušší varianta, jak týmu pomoci," přidává se Jaromír Látal.

 HC Energie byla během dubna a května se Skladaným v kontaktu, ale nedošlo k dohodě na finančních podmínkách. Hráč se poté na novou sezonu připravoval individuálně, jeho kondice je tedy neznámou. „Dohodli jsme se v první fázi na smlouvě, která bude platit měsíc. Pak se uvidí. Záležet bude na zdravotním stavu hráčů a také na výkonnosti Františka," poznamenal Vaněk.

Jaromír Látal už jen dodal. „Vše jsme si po telefonu potvrdili v pondělí a Frantovi jsme už nechali vyrobit dresy," doplnil na závěr.