První vlaštovkou do ofenzívy je útočník Tomáš Káňa, který v minulosti působil ve Vítkovicích, Ústí nad Labem nebo Mladé Boleslavi.

Tomáši, kdy jste se dozvěděl, že byste měl odejít z Vítkovic a zamířit do Karlových Varů?
Už v sobotu večer mi volal pan Látal. Věděl o mé situaci ve Vítkovicích, kde jsem nedostával prostor a nehrál jsem. Nabídl mi, zda bych nechtěl jít do Karlových Varů. Já jsem to samozřejmě uvítal. Takže jsem teď tady a budu chtít týmu co nejvíce pomoci do play-off.

Zatím jste v Karlových Varech na hostování…
Ano. Do konce ledna. Pak se uvidí, co bude dál. Možná se vrátím do Vítkovic, anebo budu dál ve Varech. To už bude ale záležet na rozhodnutí vedení klubu.

Dá se říci, že přicházíte vypomoci Petru Pohlovi. Spolu jste hráli právě ve Vítkovicích, a navíc vás trenéři hned dali opět k sobě…
Jen bych to chtěl trochu upřesnit. Byli jsme spolu v jednom týmu, ale nehráli jsme v jedné formaci. Já jsem chodil na led až po Petrovi. Pokud si dobře pamatuji, tak ani jednou za rok a půl nás nedali trenéři k sobě. Takže nebudu ani tak pomáhat Petrovi Pohlovi jako Karlovým Varům. Udělám pro to maximum.

Byla zveřejněna jedna fotografie, na které se spolu radujete z branky…
To možná ano, ale to bylo tím, jak se střídalo. Celá pětka ještě nestačila naskočit na led.

Hráči Energie se momentálně nevyskytují na tom nejlepším místě v tabulce a asi ani nálada v týmu není tak ideální. Co myslíte?
Sledoval jsem všechny týmy v extralize. Viděl jsem utkání v Plzni a k němu můžu říci jen škoda. Kluci vedli 2:0, ale nedotáhli to do konce. Takový už je hokej. Nálada opravdu není ideální, ale Karlovy Vary mají skvělý tým, který má určitě na konečnou osmičku. Já jsem tady od toho, abych k té osmičce pomohl.

Kde je momentálně největší problém Energie? Jak se říká ‚v hlavě', nebo někde jinde?
V hlavě je to také. Když dostanete kontaktní branku, tak trochu nechtě znervózníte. Je zapotřebí tohle z těch hlav dostat. I když se inkasuje, tak na to nemyslet a hrát stále dál, tak jako předtím.

Budete hrát s Jiřím Doležalem a Petrem Pohlem v jedné formaci. Začali jste si už nějakým způsobem rozdělovat úkoly? Kdo bude více bránit a tak?
Zatím jsme spolu na toto téma nemluvili. Po svém příjezdu jsem dostal nějaké věci, prohlížel jsem si kabinu a zázemí. KV Arena je opravdu nádherná. Určitě si ale ještě před prvním zápasem sedneme a budeme si povídat. Musíme jeden pro druhého dělat to nejlepší, tak abychom si co nejvíce pomáhali.

Vy jste ještě neodtrénoval ani jeden společný trénink a už jste se soukal do zápasového dresu a šel jste se fotit na společnou fotografii…
Tohle se mi už jednou stalo. Nezažívám to poprvé. Teď nevím, kde to bylo, jestli v Mladé Boleslavi, nebo Ústí nad Labem. Zase budu na nějakém další plakátu (smích).

Před reprezentační přestávkou vás čekají dvě utkání se Slavií a v Litvínově. Soupeři, na kterých už by se měl tým chytit…
Samozřejmě. My chceme vyhrát každé utkání. Tahle dvě ale obzvlášť. Chceme mít o přestávce pohodu, v klidu potrénovat a vyvarovat se nějakých nerváků.