Karlovarští vstoupili do utkání velmi aktivně a první šance na sebe nenechali dlouho čekat, ale Sláma ani Vrbas nemířili přesně. Do vedení poslal domácí až důrazný Soukup. Soupeř však hned z první vážnější šance vyrovnal. Skála při početní výhodě zachytil vyhození domácích a ranou z dálky překonal Rojka.

Stejný hráč navíc krátce po začátku druhé třetiny poslal hosty do vedení, když v další přesilovce zapadla jeho dalekonosná střela přesně k tyči. Hráči CSKA vyrovnali po dlouhém tlaku v obranném pásmu Dobřan, kdy dokonale využili ztráty hole jednoho z hostujících hráčů. Po několika šancích dotlačil míček za brankovou čáru Průša. Strhnout vedení na svou stranu se však Karlovarským nepodařilo, a tak opět udeřili hosté. Za obranu Varů si zaběhl Šlehofer starší a bekhendovým blafákem překonal Rojka. Domácí vyrovnali vzápětí střelou Jana Friče, která propadla Košnarovi pod rukou.

Do závěrečné třetiny se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu, který ale nevydržel dlouho. Při hře 4 na 4 si mezi kruhy na Soukupovu nahrávku naběhl Lukesle a ranou do horního rohu poslal CSKA do vedení. Další vyrovnání přišlo, když obranou Varů prošel Škála a dovršil hattrick. CSKA dohrávalo utkání v početní výhodě, ale ke vstřelení rozhodující branky mu to nepomohlo.

O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých o bonusovém bodu pro Dobřany rozhodl v poslední sérii Šlehofer starší.

„Celé utkání jsme byli lepším týmem a svého soupeře tlačili. Bohužel jsme nevyužívali brankové šance a soupeř naopak ukázal maximální efektivitu. Důležitým okamžikem bylo také neproměněné trestné střílení v samém závěru, po kterém dokázal soupeř vyrovnat. Nájezdy pouze podtrhly naši koncovku v tomto utkání, " shrnul zápas trenér Varů Jan Keprta.

Branky: 6. Soukup (Martinovský), 20. Průša (Sláma), 29. Frič Jan (Soukup, Martinovský), 32. Lukesle (Soukup) 10. Skála, 16. Skála (Šlehofer st.), 27. Šlehofer st. (Ulm, Visner), 42. Skála (Šlehofer st., Kovařík D.), rozhodující nájezd Šlehofer st. Třetiny: 1:1, 2:2, 1:1. Střely: 42:17. Diváků: 59. Vyloučení: 9:10. Přesilovky: 7:7. Využití: 0:2. Rozhodčí: Barna, Tuček.

CSKA: Rojko Lukesle, Kliment, Reiser, Šlár, Hluchý, Divíšek Martinovský, Bruštík, Frič Jan, Maloušek, Průša, Frič Jakub, Sláma, Soukup, Vrbas.

Dobřany: Košňar Skála, Šlehofer ml., Šlehofer st., Kovařík J., Kovařík D., Ulm, Görges, Kopta, Visner, Průcha, Pancurák.

Ve druhém utkání dokázali hráči CSKA zabrat a připsali si tři body.

SK HBC CSKA Karlovy Vary HBC Plzeň-Litice 6:4

Vstup do utkání vyšel domácím skvěle, když již po 36 vteřinách otevřel skóre Lukesle. Stejný hráč navíc dvě minuty na to v přesilové hře zvýšil na 2:0. Litice snížily brankou Kabáta, ale Martinovský pohotovou střelou z otočky brzy vrátil Varům dvoubrankové vedení. Chvíli nato však vymetl horní růžek branky hostí Bruštík a Třísku vystřídal v brance Litic Krásný.

Ani druhému brankáři Litic nedopřáli domácí chvilku klidu. Při střele Jana Friče ho ještě zachránila spojnice tyče a břevna, ale střílená přihrávka Soukupa v přesilové hře již skončila za brankovou čarou. Karlovarští tak vedli po první třetině 5:1. V úvodu druhé třetiny nejprve ubránilo CSKA oslabení, a poté přidal šestou branku domácích Jelínek.

Vedení jakoby domácí ukolébalo a Litice se postupem času dostávali více a více do hry. A v závěru třetiny dokázali hosté i snížit, když se v přesilové hře prosadil Juráček. Stejný hráč svou druhou brankou v utkání využil na začátku třetí třetiny další z početních výhod a snížil na rozdíl tří branek. Domácím se nedařilo navázat na výkon z první třetiny a nepomohlo jim k tomu ani několik přesilových her. Poslední slovo tak měli hosté, za které uzavřel skóre Nerad.

„Po vydařené první třetině jsme přestali hrát a stejně jako včera se nám poté nedařilo proměňovat šance. Soupeř sice snížil, ale i tak jsme měli utkání až do konce pod kontrolou," zhodnotil zápas trenér CSKA Jan Keprta.

Branky: 1. Lukesle (Kliment), 4. Lukesle (Martinovský, Frič Jan), 6. Martinovský (Frič Jan), 8. Bruštík (Sláma), 11. Soukup (Lukesle), 22. Jelínek (Průša, Frič Jakub) 4. Kabát (Nerad), 28. Juráček (Homolka), 31. Juráček (Kastner), 44. Nerad (Kabát). Třetiny: 5:1, 1:1, 0:2. Střely: 35:28. Diváků: 65. Vyloučení: 8:12. Přesilovky: 9:6. Využití: 3:2. Rozhodčí: Koskuba, Pečený.

CSKA: Rojko Lukesle, Kliment, Reiser, Šlár, Divíšek, Vojtek Martinovský, Bruštík, Frič Jan, Maloušek, Průša, Frič Jakub, Sláma, Soukup, Vrbas, Jelínek.

Litice: Tříska (od 8. min. Krásný) Kastner, Rak, Nerad, Kůrka, Ráb, Homolka, Šiman, Hřebec, Kabát, Opluštil, Štěrba, Štrunc, Juráček, Broschart, Böhm, Rybář.

Příští víkend vyjíždějí karlovarští hokejbalisté k prvnímu venkovnímu utkání a hned zamíří na hřiště jednoho z aspirantů na titul, a sice pražského KOVA. Utkání odehrají v neděli 22. září od 15 hodin na Palmovce.