Obě zámořské posily se oficiálně loučí s karlovarskou Energií. Útočníci Jakub Lauko a David Kaše se totiž na konci týdne vrací do zámoří, kde jejich sezona bude pokračovat v nižší zámořské AHL. Pro oba forvardy byl tak úterní duel s Pardubicemi v tomto extraligovém ročníku poslední.

O tom, že Energii dříve nebo později opustí její zámořské posily, bylo prakticky rozhodnuto ve chvíli, kdy se zástupci nižší zámořské soutěže AHL dohodli na startu letošní sezony 5. února. Oba hráči sice nedostali pozvánku do kempu hlavních týmů (Boston, resp. Philadelphia), povolávací rozkaz do AHL je tak ale už neminul.

„Je škoda, že musejí odjet v rozehrané sezoně, ale s tím jsme od začátku počítali. Ve hře bylo, že by tu zůstali i nadále, jejich mateřské kluby ale nakonec trvaly na tom, aby se vrátili do zámoří,“ říká k očekávánému odchodu obou hráčů hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Ten si ale jinak působení Lauka s Kašem nemohl vynachválit. „Jsme velice spokojeni s působením Jakuba a Davida v našem týmu. Pomohli nám zacelit díru po předsezónních odchodech Rachůnka s Grígerem. Jsme rádi, že tu mohli hrát a k zápasům přistoupili tak, jak k nim přistoupili,“ děkuje zkušený lodivod karlovarské střídačky hráčům, kteří dohrají letošní sezonu v zámořských soutěžích.

Autor: Tisková zpráva HC Energie Karlovy Vary