Pomohl jí k tomu skvělý vstup do utkání a vyvedená závěrečná třetina. Na výsledku mají zásluhu především mladí hokejisté, kteří se postupně stávají oporami týmu. Jejich působení v týmu přiblížil Václav Skuhravý.

Václave, jak byste zhodnotil utkání proti Kometě?
Velmi dobře jsme do něj vstoupili a dostali se do dvoubrankového vedení. Měli jsme hodně přesilovek, ty se nám sice moc nedařily, ale to nevadilo, jelikož jsme dali jiné góly. Musím ještě podotknout, že velmi dobře chytal Tomáš Závorka, který nás podržel v situaci, když jsme dostali branku na 1:2.

Sice jste vstřelili dvě rychlé branky, poté jste rychle inkasovali. Čím to bylo?
Neřekl bych, že to zapříčinila nějaká euforie, ale tak se to prostě stává. Bohužel jsme nepokryli hráče, který dorážel odražený kotouč a se štěstím se trefil. Tomáš už tam neměl šanci dosáhnout.

Je to čtvrté domácí vítězství v řadě, stává se z KV Areny pro soupeře nedobytná tvrz?
To nevím, ale je to jen a jen dobře. Konečně vyhráváme doma, před fanoušky, kterých chodí více a více a jsme za to hrozně rádi, chtěli bychom to udržet co nejdéle.

Bohužel se opět moc nedařily přesilové hry, čím to je? Je znát nepřítomnost Radka Dudy?
Nedaří se, v tom máte pravdu. Musíme zlepšit úplně všechno, hodně střílet, ale hlavně to celkově zjednodušit, když nám to nejde. Když se ale vyhraje takhle i přes nevyužité přesilovky, tak je to celkem jedno. Radek je zkušený hráč, který hraje přesilovky na modré i před bránou, znát to určitě je.

Hodně se nyní prosazují mladší hráči. Jste za to jako jeden z těch zkušenějších rád?
Je to jen dobře, že se konečně prosazují. Je tu velmi mladý tým, který jde pomalými krůčky kupředu a za dva tři roky to budou oni, kteří budou ti zkušení a budou oporami. Je to tedy dobré, aspoň si zvyknou na budoucí role v týmu.

Najde se v týmu někdo, kdo by v budoucnu mohl přebrat vaši bývalou roli, tedy tahouna a kapitána týmu?
Ze současných kluků to může být kdokoliv, ale někdo to jednou bude určitě. Je to ale jen na nich, jak se s tím poperou a jestli vůbec zůstanou a neodejdou pryč. Tým má ale dobrou perspektivu, z těch kluků jednou něco bude.

                                                                                                                                                                                                                         Tomáš Hála