Domácí ale neponechali nic náhodě a krajský výběr, hráči Slavie posíleni o hokejisty Posádkového domu armády, podnikli třídenní soustředění pod taktovkou trenéra Jaromíra Kšandy, kde se nacvičovalo kolektivní pojetí hry, rychlá přihrávka a pohotová střelba bez přípravy.

Nakonec byli k dispozici brankáři Burian a Pech, obránci Jánský, Lidral, Robětín, Müller a útočníci Freiberg, Koller, Macelis, Stock, Náprstek, Šafránek, Wolf, Froněk, Kuneš a Motl. Václav Šinágl odehraje až poslední třetinu, úvodní dvě části oblékne národní dres.
Československý tým sice nenastoupil úplně kompletní, ale s Vlastimilem Bubníkem, Pantůčkem a Bacílkem, nebo Dandou v sestavě.

V neděli 20. prosince v 19.30 bylo na zimním stadionu u Tržnice natěsnáno podle některých údajů až 12 500 diváků. 

Úvod patřil sice československé reprezentaci, ale domácí nápor ustáli, za řevu tribun se odhodlaně pouštěli do protiútoků a Náprstek také po asistenci Macelise poslal karlovarský výběr do vedení! V první třetině se ale podařilo hostům srovnat dalekonosnou střelou Horského - 1:1.

Karlovaráci hráli ale velmi houževnatě. Po přestávce strhl vedení zpět na domácí stranu Freiberg, a Stock zvýšil dokonce na 3:1. Poté rozhodčí uznali spornou branku československé reprezentace, jenže Freiberg znovu posunul skóre na domácí straně. Druhý z Bubníků, obránce Václav, ještě stačil do konce druhé třetiny snížit na 4:3.

Ani s tímto stavem se národní tým nechtěl smířit, úvod třetí části sice domácí znovu přestáli, ale potom Vlasta Bubník přece jen vyrovnal 4:4.

Na remízy se ale tenkrát nehrálo. Domácí, hnáni diváky, opět kontrovali. A pomohla k tomu nedisciplinovanost Rejmana, který šel hned dvakrát na trestnou lavici. A byl to opět Freiberg, kdo získal domácím jednobrankové vedení, a k němu se připojil i navrátilec Šinágl. Sedmý gól přidal obránce Lidral a „Tržnice“ byla ve velké euforii. Na ukazateli skóre pod hodinami se vyjímalo skóre 7:4!

Bitva pokračovala. „Nároďák“ to ale neměl vůbec jednoduché, proti obětavě hrajícím domácím, podporovaným tisíci diváky nahuštěnými za mantinely, se snažil prosadit individuálně, ale to se nedařilo. Stock naopak zvýšil už na 8:4 a reprezentace stihla jen zmírnit pátou brankou porážku na konečných 8:5.

Přesný taktický plán trenéra Kšandy, který hráči důsledně po celý zápas dodržovali, slavil úspěch.