Lodivod Litvínova byl po utkání hodně stručný. „Myslím si, že jsme nepodali špatný výkon, ale bohužel jsme dokázali vstřelit pouze jednu branku. Karlovy Vary oproti tomu tři a zaslouženě vyhrály,“ zhodnotil utkání kouč Hübl.

„Chemici“ mají asi ze všech mužstev hrající čtvrtfinále play off největší marodku. „Já se na to nechci vymlouvat, ale ti čtyři hráči, kteří nehrají, nastříleli v základní části přes padesát branek. To je třetina produktivity celého týmu. Samozřejmě, že takovíto hráči chybějí. My se s těmito ztrátami velice těžko vyrovnáváme. Nejvíce jejich nepřítomnost zasáhla naší koncovku. Ve třech zápasech jsme dokázali vstřelit pouze čtyři branky a to je na Litvínov hodně málo,“ posteskl si Jaroslav Hübl starší.

V zápise o utkání se objevil i Robert Reichel, ale do utkání nezasáhl. „Albi (Reichel) to chtěl zkusit, ale bohužel to nešlo. Proto jsme se rozhodli, že to nebudeme riskovat dál,“ dodal trenér Litvínova.

Podle Josefa Palečka nebylo páteční utkání nic jednoduchého.

„Pro nás to bylo velice těžké. Po dvou výhrách od nás diváci čekali jasné vítězství. Opak byl pravdou. Litvínov byl velice těžkým soupeřem. Já jsem velice rád, že naši hráči k tomuto zápasu přistoupili velice zodpovědně. Pustili jsme soupeře sice ve třetí třetině trochu do hry, ale jsem rád, že si hráči nasazením utkání vybojovali,“ popsal utkání karlovarský trenér.

Maximálně spokojeni jsou šéfové střídačky z třetí formace. „Každý to mohl vidět dneska sám. Kluci mají formu a spolupráce v útoku jim vyhovuje. Doufám, že jim to vydrží,“ přidal Paleček.

Už dnes (od 17.30) se hraje čtvrté utkání. „Ten poslední krok bývá nejtěžší. Litvínov nám nedá nic zadarmo a ještě bude chtít celou sérii zdramatizovat,“ pokračoval Paleček a dodal: „My nemůžeme žít z toho, že vedeme 3:0. Musíme hrát zodpovědně a s p)lným nasazením. My tomu prostě musíme jít naproti.

(jč)