Dorostencům karlovarské Energie se opravdu daří. V průběžné tabulce okupují osmé místo a na třetí Vítkovice ztrácejí pět bodů. O víkendu sehráli venku dva zápasy a přivezli si tři body.

Třinec – Energie 1:3

Branka: Troška, Sýkora a Kverka. Nahrávky: Záhora 2 a Kubáč. Třetiny: 0:1, 1:2, 0:0. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Rozhodčí: Kočí, Barteček a Kobliha.

Dorostenci Energie v pátečním zápase v Třinci bojovali velmi důsledně o každý puk a svoji aktivitu přetavili ve vedoucí branku na konci první třetiny. Na trestnou lavici putoval obránce domácích a během deseti vteřin ukončil jeho trest přesnou střelou David Troška.

Do druhé třetiny naskočili dorostenci Energie s předsevzetím, že domácím nedají nic zadarmo, a jejich góly ve 24. a ve 33. minutě zápas v podstatě rozhodly. Tomáš Sýkora zvyšoval na 2:0 po přihrávce od Dana Záhory. Třetí gól do sítě Sklenáře přidal po přihrávce od Ondřeje Kubáče Jaromír Kverka ml. V poslední minutě třetiny sice zkorigoval skóre třinecký útočník Labaj, ale Energie si pak výsledek pohlídala.

Havířov – Energie 3:2

Branky: Kubáč a Kverka. Nahrávky: Kverka a Tomeček. Třetiny: 2:1, 0:0, 1:1. Vyloučení: 6:7, vyšší tresty (10 min.): 0:1. Využití: 1:0. Rozhodčí: Kočí, Barteček a Gebauer.

V úvodní třetině sobotního utkání na stadionu havířovských „Panterů“ se v 6. minutě první třetiny ujala vedení Energie. Ve hře čtyři na čtyři přihrál Ondřej Kubáč svému parťákovi z útoku a Jaromír Kverka překonal Galanského v brance Panterů. To domácí tým docela naštvalo a začal kousat.

Obrana Energie v čele s gólmanem Honzíkem však odolávala a to i v přesilovkách. Jenže, když domácí dostali už třetí za sebou a na trestné ještě navíc i nadále zůstával dlouhodobě vyloučený jeden z mála centrů Energie, překonal Honzíka v 15. minutě Fúzik. Pantery tento gól nakopl a zanedlouho přidali do sítě Energie ještě jeden.

Druhá třetina změnu skóre nepřinesla a ač se častěji hrálo před brankou Golanského, prosadili se na začátku poslední části hry zase domácí.

Kalus využil přihrávku Miczeka. Pak Energie zase zabrala. Ve 48. minutě se osm vteřin po nevyužití přesilovky střelecky prosadil Jára Kverka a dorostenci Energie ještě zvýšili své úsilí ve snaze vyrovnat.

Po oddechovém čase pak hráli v závěru utkání dokonce 95 vteřin bez brankáře, ale Panteři se tentokrát ubránili.

Pavel Reiser