Jsou tomu téměř dva roky, co začala zlatá éra karlovarského hokeje. Energetici tenkrát vstoupili do sezony, která skončila finálovými boji v play off a následně byla okořeněna stříbrnými medailemi. O rok později postoupili ještě o příčku výše a pozvedli nad hlavu pohár pro mistra extraligy. Tuto „zlatou éru“ odstartovalo přátelské utkání s ruským druholigovým celkem Gazprom Orenburg.

Po dvou letech změří tyto dva celky opět své síly. Tentokrát se bude hrát na zimním stadionu v Ostrově od 16:45 hodin, kde Gazprom vybudoval svůj přípravný kemp.

Před dvěma lety zvítězili Karlovaráci 3:0, když se nejvíce blýskl Milan Procházka, který v utkání vstřelil jednu branku a na další přihrál. Do dnešního utkání Procházka už nezasáhne, protože po loňské sezoně odešel od Chomutova.

Pro energetiky bude toto utkání hodně specifické. Na takto malém stadionu obhájci titulu už hodně dlouho nehráli. „Na takovémto stadionu jsme opravdu ještě nikdy nehráli. Na druhou stranu to bude něco pro ostrovské fanoušky. Ti, co tam přijdou, z toho budou mít veliký zážitek,“ začal přibližovat dnešní střetnutí Jaroslav Kristek.

Ruský celek má oproti Energii určitý náskok. „Co jsme se s klukama bavili v šatně, tak oni trénují na ledě mnohem déle než my. Budou více rozehraní. Musím se přiznat, že já jsem velice zvědavý, jak to celé dopadne,“ dodal Kristek.

Na toto utkání neplatí žádné permanentní vstupenky. „HC Energie není pořadatelem tohoto zápasu. Karlovy Vary zde budou hrát jako hosté Orenburgu,“ vysvětlil PR & Média manager Karel Psohlavec.

Vstupné na dnešní utkání je 30,- Kč.