Domácí budou chtít vylepšit nepříznivou bilanci ze vzájemných zápasů. V obou odehraných utkáních se radoval tým z jihomoravské metropole, když shodně zvítězil 3:2 po samostatných nájezdech.

„Brno je momentálně ve velikém laufu. My si na ně budeme muset dát pořádný pozor,“ předpovídá Jan Košťál a odtajňuje i taktiku s jakou půjde se svými spoluhráči do utkání. „Musíme hrát jako s Plzní. Bojovat a nevynechat žádný souboj. Nic jiného na ně platit nebude.“

I když je nováček soutěže na posledním místě tabulky, tak v současnosti překypuje sebevědomím. „Jsou hodně nahoře. Udělali vítěznou šňůru a musíme k nim přistoupit s patřičným respektem,“ pokračuje útočník Energie.

Je to možná trochu paradoxní, ale Kometa Brno může Energii pomoci k postupu do play off. Pokud bude parta okolo Jiřího Dopity brát body týmům ve středu tabulky a svěřenci Pavla Hynka, také budou bodovat, tak se mezi deset vyvolených mohou dostat daleko rychleji a snáze. „Je to možné, ale takhle nad tím nepřemýšlíme. My jdeme zápas od zápasu a do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát,“ spoléhá Jan Košťál na vlastní síly.

Tahounem brněnského mužstva je bezesporu Jiří Dopita, ale Kometu netvoří jenom on. „nechci vyzvedávat nějaká jména. Oni jsou schopni sehrát výborné utkání jako tým. Ať je to Varaďa nebo Erat, tak to jsou všechno důrazní hráči,“ přidal.

Stejného názoru je i trenér Hynek. „Nesmíme se koukat ani na jednu stranu. Důležité jsou naše výsledky. Do každého utkání musíme jít s nasazením, že jde o play off. Body týmům ze středu tabulky nebude brát jenom Brno. Všichni se začnou prát o každý bodík. Situace je pro všechny mužstva stejná,“ uzavřel prognózy trenér Pavel Hynek.