Lodivod Severočechů Jaroslav Hübl starší po utkání jenom zářil. „Musím hráčům vysmeknout poklonu. Bojovali celé utkání,“ začal se ohlížet za včerejším bojem kouč Hübl a pokračoval: „A to byl jeden z rozhodujících faktů zápasu. My jsme přijeli do Karlových Varů bránit a to se nám dařilo celé utkání. Výborný výkon podal brankář Franěk, který nás celé utkání držel. Musím své chlapce pochválit, protože na ledě odvedli maximum.“

Na domácí straně zavládlo zklamání. „Nedokázali jsme vstřelit víc jak jednu branku a to bylo rozhodující. Vytvořili jsme si veliký tlak. Dokázali jsme soupeře i přestřílet, ale bylo nám to k ničemu. Když nedokážeme dát branky, nemůžeme vyhrávat,“ několika málo větami zhodnotil podkrušnohorské derby obránce Energie Jiří Hanzlík.

Asistent Mikuláš Antoník seděl na po zápasové tiskové konferenci se svěšenou hlavou. „Věděli jsme, že Litvínov přijede bránit, a na to jsme i hráče připravovali. Bohužel oni byli v předbrankovém prostoru velice silní, a i když jsme si vytvořili celou řadu šancí, tak jsme se nedokázali prosadit,“ přiznal Antoník.

Rozhodujícím faktem zápasu byly přesilové hry. Severočeši měli jednu a dokázali ji využít. Energie si jich zahrála šest, ale do černého nezamířila. „Tím, že jsme dali branku v přesilovce, jsme se ohromně zvedli. Hodně nám pomohla,“ popsal zlomový okamžik utkání kouč Hübl.