Energie to dokázala, opět po roce postoupila přímo do čtvrtfinále play off hokejové extraligy. A stejně jako vloni, čeká ji na úvod podkrušnohorské derby s Litvínovem!

„Šesté místo hodnotím samozřejmě pozitivně. Byl to náš cíl a kluci si zaslouží pochvalu,“ řekl k základní části ligy Karel Holoubek, majitel karlovarského hokejového klubu.

A jaké vidí šance v dalších bojích? „V duelu s Litvínovem jsme favorité. Přešli jsme přes něj vloni a navíc jsou teď bez Šlégra. Ptáte–li se na celé play off, věřím, že bychom se mohli zase dostat až do finále!“

Podle Holoubka je tým pro play off dobře motivován. Prémie jsou vypsány na každý zápas a samozřejmě postup.

Spokojeni jsou pochopitelně i fanoušci klubu. „Bylo to napínavé do poslední chvíle. Ve čtvrtfinále si už vybírat nemůžeme a v odvetě s Litvínovem se ukáže, kdo s koho,“ věří ve vítězství Energie zakládající člen fanklubu a organizátor zájezdů na cizí stadiony Robert Bozděch. „Bude to ale těžké a myslím si, že rozhodne až poslední sedmý zápas,“ řekl Bozděch.

Radost z úspěchu karlovarských hokejistů má pochopitelně i generální sponzor týmu. „Je fajn, že jsme se vyhnuli předkolu play off a že má Energie týden klidu na přípravu, protože teď to teprve začne,“ komentuje úspěch František Štěpánek, generální ředitel Sokolovské uhelné. „Litvínov je asi příjemnějším soupeřem než Sparta, ale těžko si vybírat.“

A jak vidí Štěpánek další šance Energie? „Je to všechno hodně vyrovnané, ale přání je jasné – dostat se co nejdále!“

Primátor Karlových Varů Werner Hauptmann to vidí podobně: „Původně jsme určitě pomýšleli na víc, ale po výsledcích z posledních utkání považuji za důležité a za úspěch to, že je Energie v play off. Na Litvínov si určitě věříme. A já čekám, že letos ve finále Slavii porazíme,“ řekl Hauptmann.