Prezident klubu Ladislav Trubač s nostalgií zavzpomínal na starou „Plecharénu“. „Pro nás je tohle historický okamžik. Dočkali jsme se po letech otevření nové haly, která je vizitkou města i klubu. Chtěl bych všem poděkovat, kdo se o to zasloužili. Dvanáct let jsme se scházeli v rybářích a dnešním dnem začíná oficiálně něco nového,“ začal trubač na úvod.

Českou republikou zmítá finanční a hospodářská krize. Ta se prozatím karlovarskému celku vyhnula. „Je zázrakem, že se nám podařilo zajistit rozpočet. Musíme podotknout, že je to zásluhou zisku mistrovského titulu a otevřením nové haly,“ začal popisovat finanční situaci u Energie generální manažer Miroslav Vaněk.

Klub před sezonou získal přes dvacet nových partnerů, přesto se rozpočet nenavýšil. „V minulém roce jsme hospodařili se 125. milióny korun. Letos to bude o pět méně. Celá částka se nevyrostla, ale rozložila mezi partnery rovnoměrněji,“ pokračoval.

Jaké jsou cíle HC Energie v této právě začínající sezoně?

Odpověď přednesl Miroslav Vaněk. „Chceme hrát play off. Pak se uvidí. S námi bude soupeřit osm mužstev a každý chce získat titul. Proto říkám, že cílem je play off,“ řekl.

Největší české lázně už nejsou jenom městem Mezinárodního filmového festivalu a horkých minerálních pramenů. Karlovy Vary se staly největším hokejovým městem. „Nejenom, že jsme získali titul, ale podívejte se, kde se v létě pořádala Zlatá hokejka a kde se koná Evropská hokejová tour. Momentálně jsme jasnou jedničkou na hokejové mapě,“ poznamenal Vaněk.

Od 4. září jsou k dostání v síti Ticketportal vstupenky na utkání HC Energie – Slavia Praha, které se hraje v pátek 11. září od 18:10 hodin.