Bez mála dvacet let stojí na postu generálního manažera karlovarského hokejového klubu Miroslav Vaněk. S klubem si prožil řadu vítězství, ale také zklamání.

V minulém roce vybojovala jeho Energie dvě trofeje. Junioři získali mistrovský titul a první mužstvo dokázalo dojít až do finále extraligy, kde podlehlo v sedmi zápasech Slavii Praha.

„My jsme si velice vědomi toho, že řada mužstev zůstala vloni za svým očekáváním. Sparta tento rok dokázala hodně posílit a určitě je jedním z vážných kandidátů na titul. Podobně jako Pražané na tom byli v minulém roce i Pardubice. Proto si myslím, že přímí postup do play off bude pro nás velikým úspěchem,“ vyslovil na hlas své přání generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk.

Hokejová extraliga si prošla před sezonou úpravou pravidel. Znovu se zavádí pravidlo o druhé asistenci. Jednou z dalších úprav je trestání takzvaného filmování.

„Minulý rok si trenéři, ale i fanoušci stěžovali, že hráči simulují. Proto APK (Asociace profesionálních klubů) zavedla pravidlo, že se bude tento přestupek trestat stejně jako brutální fauly. Postup je stejný jako u zákroků. My jako tým podáme návrh komisy a ta se tímto přestupkem bude zabývat. Samozřejmě k tomu musíme dodat i video. Pokud komise uzná „herce“ vinným, tak bude muset zaplatit pokutu 10 procent z platu,“ informoval na včerejší tiskové konferenci manažer Vaněk a pokračoval: „Pokud se tento prohřešek bude u hráčů opakovat, tak tento trest bude mít vzestupnou tendenci. Může dojít až k zastavení jeho činnosti.“

Energie v minulém roce dosáhla řadu úspěchů. Nemůže se proto nikdo divit, že se v našem kraji našlo i více sponzorů. „Po loňské sezoně s námi ukončili spolupráci dva partneři. Na druhou stranu jich zhruba patnáct přibylo. V dnešních dnech máme zhruba 98 procent rozpočtu po hromadě,“ uzavřel Vaněk.

Výborné výsledky doprovází i vysoký zájem o hokej. „V současnosti máme prodáno 2200 permanentních vstupenek z celé kapacity stadionu. Což je necelá polovina kapacity. Místa k sezení jsou vyprodána už téměř všechna. Klub si ponechal pouze cca 80 míst pro potřeby klubu a soupeřů,“ informoval mluvčí klubu Jiří Holý a pokračoval: „Proti minulým rokům to je obrovský nárůst. Nikdy v minulosti jsme neměli na sezení vyprodáno.“