V posledním extraligovém utkání se podařilo Energii porazit „Berany“ ze Zlína. Dnes se ukáže, jaká to byla vzpruha pro mužstvo. Karlovy Vary totiž hostí Vítkovice, kterým se v úvodu extraligy nebývale daří.

„Každé vítězství je velmi cenné. Pro psychiku hráčů to hodně znamená. Ty předchozí zápasy se nám nedařilo, o to více si této tříbodové výhry vážíme,“ ohlédl se za posledním utkáním trenér Josef Paleček a pokračoval: „Bylo to důležité i kvůli divákům. Pokud bychom neuspěli, tak by námto hodně vyčítali.“

Dnešní duel ale bude úplně jiný.

„Vítkovice nejsou Zlín. Mají kvalitní mužstvo a jejich hráči budou chtít opět bodovat. Proto musíme změnit i taktiku,“ přidal kouč.

Severomoravské celky Energii nesedí. Vítkovice jsou asi po Třinci druhým nejméně oblíbeným soupeřem. Navíc v jejich řadách působí urostlí obránci, ale i útočné řady mají velice silné. Jiří Burger se drží v první pětce kanadského bodování.

„Předpokládám, že budou vycházet ze zajištěného středního pásma. Tak proto jsme se více připravovali na to, že se musíme vyvarovat chyb právě ve středu kluziště,“ doplnil lodivod karlovarské Energie.

Nabízí se proto otázka, zda Vítkovice nebudou předvádět podobný styl hry, jakou se v lázeňské metropoli prezentovali hráči Třince. „Podle mého až tak destruktivní nebudou. Mají šikovné hráče jako Burger nebo Ujčík. Ti dokáží jít do rychlého protiútoku a umí dát gól. Takže si nemyslím, že to bude jen o vyhazování kotoučů, tak jak to dělá Třinec. Oni se budou po získání kotouče pokoušet založit útok a na to si budeme muset dávat pozor,“ pokračoval v rozboru dnešního zápasu kouč.

Kromě Petra Sailera, který přišel v úterý na hostování z Českých Budějovic, se také představí obránce Jakub Čutta. „Petr přišel do nového prostředí. To, že se mu v Budějovicích nedařilo, na něm nezanechalo žádné následky. Je to hráč, který už má hodně za sebou a podle mého se s klukama dá velice brzo dohromady. Jakuba Čuttu znám z Liberce a myslím si, že i on dobře zapadne do mužstva,“ dodal kouč.