Karlovarské Energii se v posledních dvou kolech nevedlo. Nezískala ani bod, i když nehrála špatně. Doma podlehla Litvínovu těsně 2:1 v O2 Aréně pak nestačila na rozjetou Slavii v poměru 6:5.

Dnes na zimním stadionu v Rybářích od 18 hodin tak budou energetici skládat reparát a podle papírových předpokladů si nemohli přát snadnějšího soupeře. V lázních se představí poslední Znojemští orli.

„To že jsou poslední, nic neznamená. Znojmo je každopádně velice těžký soupeř. Hrají hodně agresivní styl, hodně bruslí a ani se nevyhýbají osobním kontaktům,“ začal popisovat svého dnešního soupeře kouč Josef Paleček.

Tahounem Jihomoravanů je bezezbytku Jiří Dopita. „Výkon mužstva Znojma stoupá nebo naopak klesá s účastí tohoto hráče. Myslím si, že dnešní utkání vůbec nebude jednoduché, protože oni budou hodně zatažení v obraně a proti takovéto hře se nám moc nedaří,“ pokračoval karlovarský lodivod.

Jiří Trvaj zajistil výborným výkonem Orlům tři body na ledě Pardubic. Trenéři Rulík a Baďouček budou spoléhat i na něho. „Trvaj je určitě výborný brankář, ale pokud budeme dosti agresivní a budeme se tlačit do branky, tak si myslím, že bychom mu nějakou branku měli dát. Každý brankář, ať je sebelepší, tak dokáže udělat chybu. Na nás bude záležet, jak ho budeme zaměstnávat, aby nějakou chybu udělal,“ popsal kouč recept na znojemského fakíra.

V prvním vzájemném měření sil byli úspěšnější Karlovaráci. „Utkání, které jsme odehráli na ledě Znojma, Jiří Dopita nehrál. Byl zraněný, ale my jsme tam odehráli výborné utkání. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Byli jsme aktivní a to budeme muset být i dnes,“ doplnil trenér.

Každý zápas je ale o něčem jiném. „Samozřejmě. Znojmo hraje jinak venku než doma. Bude hodně bránit a výsledek utkání bude záležet na tom, jak se dokážeme přes jejich defenzivu prosadit,“ uzavřel Paleček prognózy k dnešnímu duelu.

Přes týden mělo první mužstvo Energie volno. V úterý se nehrálo. „Měli jsme naplánované na pondělí volno, ale protože jsme zápas na Slavii nezvládli v koncovce, tak jsme hráčům naordinovali normální trénink. Chtěli jsme na něčem zapracovat, a jestli se nám to povedlo, to se dnes ukáže,“ dodal Josef Paleček.

Vedoucímu první formace Jaroslavu Kristkovi se v posledních utkáních daří. Dokáže se střelecky prosadit, ale také najít volného spoluhráče. Jak dnešní duel vidí on? „Doufám, že se mi proti Znojmu bude dařit, tak jako doposud, ale hlavní jsou tři body. To je cíl, se kterým do utkání jdeme,“ přiznal Kristek otevřeně.

Poprvé se hokejisté proti sobě postaví a jejich hole se střetnou v 18 hodin.