Kolotoč tréninků se zase roztočil. Po několika týdnech volna se ve středu v podvečer energetici poprvé postavili na ledovou plochu. Nastal tedy čas ohlédnout se za suchou přípravou, kterou velká většina hokejistů nemá příliš v oblibě.

„Pokud bych měl říci, jaký byl rozdíl mezi loňskou a letošní přípravou, tak ta letošní byla sice kratší, ale o to intenzivnější,“ ohlédl se za sedmitýdenním nabíráním kondičních sil kapitán Václav Skuhravý.

Kouč Josef Paleček byl s přístupem hráčů a s celkovým objemem přípravy spokojen.

„Mužstvo minulou sezonu hrálo velice dlouho a tomu jsme museli podřídit celou letní přípravu. Začali jsme pozdě, ale myslím si, že celkový objem byl takový, jaký měl být,“ řekl trenér Paleček.

Na jeden týden odcestovali energetici do Železné Rudy, kde je čekalo soustředění.

„Výborné bylo to, že nám přálo počasí. Pro hráče byly připraveny cyklistické trasy. Celkové množství kilometrů, které jsme po hráčích chtěli, se podařilo odjezdit,“ pochvaloval si kouč Paleček.

Další důležitou věcí, která se naštěstí všem vyhnula, byla různá zranění. „Všichni hráči jsou v pořádku. Samozřejmě že se jak soustředění v Železné Rudě, tak příprava v Karlových Varech neobešly bez drobných oděrků, ale to k tomu prostě patří. Nikdo z hráčů se vážněji nezranil a s tím jsem také spokojen,“ liboval si karlovarský lodivod.

Na závěr trenér pochválil všechny hráče. „Všichni k tréninkům přistoupili zodpovědně. Jsou si vědomi toho, že loňský úspěch bez takovéto přípravy prostě není možný,“ uzavřel hodnocení suché přípravy kouč Josef Paleček.