Úvodní třetina patřila jasně hostům. Než se svěřenci Josefa Palečka stačili rozkoukat, už prohrávali 0:2 a to na ukazateli skóre svítilo 2:58.

Na začátku druhé minuty se před branku Mensatora natlačil Milan Bartovič a ranou pod víko poslal hosty do vedení. V již zmiňované třetí minutě zakončil sérii krátkých rychlých přihrávek v obranném pásmu Energie Andrej Podkonický. Střela z kruhu přesně zapadla do bližšího růžku.

Domácí se prosadili až v 10. minutě. Hluchý našel Jana Košťála a ten vstřelil kontaktní gól. Pinc v brance hostí neměl šanci zasáhnout, protože přes Skuhravého nic neviděl.

Dalších gólů se diváci dočkali až ve druhé třetině a domácím se podařilo vyrovnat. Ve 28. minutě po zmatku před libereckým gólmanem se do listiny zapsal Jaroslav Kristek.

Jenomže hosté si sebou přivezli Jana Hlaváče. Forvard se zkušenostmi z NHL ve 31. minutě ranou z kruhu poslal hosty do vedení.

Do třetí části vstupovali domácí s tím, že se pokusí vyrovnat. Ale byli to hosté, kteří dali branku. Pavel Kašpařík se dostal sám k Mensatorem vyraženému puku a bez větších problémů zavěsil.

Domácí ale nesložili zbraně. Svým premiérovým gólem v letošní sezoně se prosadil Martin Zaťovič a zadělal na pořádné drama. Trenér Josef Paleček si vzal v poslední minutě time out a odvolal Mensatora, ale na vyrovnání to nestačilo.

K. Vary – Liberec 3:4

Třetiny: 1:2, 1:1, 1:1. Muž zápasu: Bartovič. Branky a nahrávky: 10. Koštál (Hluchý), 28. Kristek (Melenovský), 57. Zaťovič (Tribuncovs, Zucker) – 2. Bartovič (Nedorost), 3. Podkonický (Hlaváč), 31. Hlaváč (Podkonický, Nedvěd), 45. Kašpařík (Nedorost). Rozhodčí: Hribik, Kubeš – Charvát, Bádal. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 4013.

K. Vary: Mensator – Němec, Mucha, Dobroň, Hájek, Prošek, Parýzek, Tribuncovs, Čutta – Pletka, Skuhravý, Kumstát – Melenovský, Kristek, Skladaný – Dej, Pech, Košťál – Zucker, Hluchý, Zaťovič. Trenér: Paleček.
Liberec: Pinc – Holub, Desantis, Moravec, Hunkes, Čakajík, Rýgl, Jareš, Spiller – Podkonický, Hlaváč, Nedvěd, Bartovič, Kašpařík, Nedorost, Víšek, Plodek, Klimenta, Vantuch, Blatný, Packard. Trenér: Kalous.