Dominik Hašek, majitel zlaté medaile z olympijských her v Naganu a prstenu za vítězství ve Stanley Cupu, přijede s Pardubicemi aby se s energetiky utkal o další extraligové body.

Svěřenci Pavla Hynka a Václava Baďoučka berou Haška jako dalšího z gólmanů, kterému musí dát gól. Jednou už Hašek proti Energii chytal a odešel z ledu poražen, když Západočeši vyhráli v ČEZ Aréně 4:3 po nájezdech. „Dominik je bezesporu vynikající gólman, ale v tomto zápase jsme se přesvědčili, že mu gól dát umíme. Nevidím problém proč by jsme to nemohli zopakovat,“ začal své prognózy Marek Melenovský.

I když se „perníkáři“ drží na předních příčkách tabulky, tak Energie má s tím to soupeřem lepší vzájemnou bilanci. Produkují ofenzivní styl hokeje, který Západočechům svědčí. „Je to trochu paradoxní, že nám svědčí tyto zápasy. Nic méně v extralize není snadný soupeř. Do situace ve které jsme se dostali sami a sami se z ní také musíme dostat ven,“ povzdechl si Melenovský.

Kanonýr Sýkora je největší ofenzivní hvězdou Pardubic. „Nevím na koho si dávat pozor. Branku může dát kdokoliv. Zápas nebude o nich, ale o nás. Pokud budeme hrát zodpovědně, tak jako s Kladnem, tam bychom se mohli dočkat úspěchu,“ věří autor jediné branky Energie v utkání se Slavií.

Problémem Karlovaráků je v současnosti produktivita. V posledních dvou zápasech dali pouhé dvě branky. „Zlepšili jsme se v obraně, ale na druhou stranu jsme se pohoršili v útoku. Nic méně to nechci omlouvat. Šancí si vypracujeme více než dost. Formu máme jako na houpačce. Buď se nám daří v útoku a hůře bráníme nebo na opak. Musíme najít zlatou střední cestu,“ dodal Melenovský.