Hned zkraje zápasu se zcela sám před Juvonenem ocitl kapitám reprezentace Matejček, ale trefil pouze betony finského brankáře. Za hosty odpověděl chvíli poté Ristolainen prudkou ranou od modré a domácí Langhamer musel puk vyrazit lapačkou. Finsko se vedení ujalo v 7. minutě. Nico Friman po přesném pasu prostřelil po zemi padajícího Langhamera. Domácí se však záhy dočkali vyrovnání. Šimon Bečka dostal přesnou přihrávku zpoza branky, kterou zprvní poslal mezi tyčkou a rukou brankáře do branky.

Hosté si po chvíli také zahráli v početní výhodě, ale i přes mnoho střel se jim ji využít nepodařilo. Tlak Finů však neopadl a v 17. minutě prověřil hbitost brankářovi lapačky střelec úvodní branky Friman. I přesto se hosté dočkali vedení i napodruhé. Ville Koskela si najel s pukem do mezikruží a neskutečnou bombou překonal českého gólmana. Netrvalo však dlouho a český výběr se znovu radoval z vyrovnání. Dominik Volek se dostal do brejku a prostřelil finského brankáře dělovkou mezi betony.

Finsko vstoupilo do prostředního dějství ve velkém tlaku. Ten jim zůstal i po nevyužité přesilové hře a domácí Langhamer musel několikrát zasahovat. Ve 28. minutě se zcela osamocen hnal Slováček, ale finský Juvonen byl proti jeho střele z mezikruží pozorný. Tlak Čechů gradoval v přesilové hře zhruba v polovině třetiny, ale ani přes velký nápor ji domácí nevyužili.

Zato hosté již měli v zakončení větší štěstí. Ve 34. minutě se jako poslední dotkl puku Ville Pokka a poslal jej mezi betony domácího brankáře. Tentokrát se však domácí rychlé odvety nedočkali, čehož využili hosté a udeřili znovu. Ville Koskela ve 38. minutě ujel a dělovkou překonal gólmana.

Hned o minutu později už to s domácími vypadalo dost špatně. Miro-Pekka Saarelainen v závaru před brankou domácích dorazil puk za Langhamera.

Skvěle načali poslední třetinu domácí. Už ve 42. minutě musel po střele Ondřeje Slováčka lovit puk z branky Juvonen. Hned nato mohl snížit Jan Hudeček, ale jeho střela do poloodkryté klece trefila pouze boční síť. Další šance však domácím vyšla. Ve 45. minutě v kleče dorazil puk mezi betony za brankáře Vojtěch Tomeček. Zhruba v polovině třetiny se Davidu Papežíkovi povedl doslova husarský kousek, když plachtící puk do prázdné branky vypíchl špičkou hole.

S ubíhajícím časem ubýval i čas domácím alespoň k vyrovnání. Obrovskou příležitost měl Patrik Machač, ale proti jeho střele do zcela odkryté klece vložil jeden ze soupeřů na poslední chvíli hůl.

Největší tlak si domácí přichystali na závěr základní hrací doby. Po odvolání brankáře hráli v šesti proti čtyřem Finům, ale ani k vyrovnání nestačilo, a tak svojí premiéru na turnaji zakončili těsnou, avšak bojovnou porážkou bez bodu.

Česko – Finsko 4:5

Třetiny: 2:2, 0:3, 2:0. Branky a nahrávky: 10. Bečka (Skočík), 19. Volek (Papežík), 42. Slováček, 45. Tomeček (Psota) – 7. Friman (Torniainen, Teräväinen), 18. Koskela (Hautamäki), 34. Pokka (Markkula), 38. Koskela (Nikkinen, Hautamäki), 39. Saarelainen. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 4:5.

Česko: Langhamer (Dolejš) – Buchta, Plašil, Kubiš, Marcel, Kliment, Plutnar, Papežík, Houfek, Tomeček, Slováček, Matějček, Bečka, Procházka, Psota, Machač, Soumelidis, Volek, Veselý, Hudeček, Skočík.
Finsko: Juvonen (Setänen) – Jurgens, Sneck, Kojo, Ristolainen, Määtä, Pokka, Vainio, Torniainen, Paukku, Hautamäki, Friman, Nikkinen, Salminen, Markkula, Jalovaara, Teräväinen, Nättinen, Saarelainen, Tikkinen, Koskela.