Po sezoně své působení v lázeňské metropoli ukončil a odešel do Znojma. O kom se píše? O trenéru Václavu Baďoučkovi. „Badi“, jak se koučovi přezdívá, se na západ Čech velice těší.

„Prožil jsem v Karlových Varech několik krásných sezon. Přiznám se, že se na hráče a samozřejmě i na další lidi, které znám, velice těším. Stále si se všemi mám co říci,“ přiznává kouč Baďouček.

Znojmo se do semifinále probojovalo ze skupiny B. V té se postupně střetlo s Českými Budějovicemi, Plzní, Spartou a Vrchlabím a podařilo se mu připsat si na své konto 12 bodů.

„Když už se nám podařilo se dostat do semifinále, tak uděláme všechno pro to, abychom se do finále probojovali. Tipsport cup se stal prestižní soutěží a je určitě o co hrát,“ dodává trenér Václav Baďouček.

Útočník Energie Jan Košťál ví, kde je největší síla soupeře z jižní Moravy.

„Tahounem týmu je určitě Jiří Dopita. Ten celé mužstvo táhne. Výborní jsou také brankáři. Hrají technický hokej, a pokud se jim podaří zamknout soupeře před jeho brankou, tak mu udělají spoustu problémů,“ popisuje soupeře forvard Jan Košťál.

U „Orlů“ se také jako v Karlových Varech po minulé sezoně měnili trenéři. Tandem Sýkora – Hynek byl nahrazen dvojicí Rulík – Baďouček. Dále přišli obránci Martin Rýgl z Liberce a Jaroslav Mrázek ze Sparty. Poslední vážná situace, co se týče přestupů, se udála před několika dny. Své působení ve vinařské metropoli ukončil útočník Aleš Padělek, který si aktuálně hledá angažmá.

V minulém roce byli úspěšnější hokejisté z města horkých pramenů. Na vlastním ledě vyhráli 2:1 a 3:1. Z toho první vítězství bylo až po samostatných nájezdech. Na východě republiky vybojovali tři body za výhru 4:2. Pouze jednou se radovali Znojemští.

Semifinále letního poháru Tipsport cup začíná zítra na zimním stadionu v Rybářích, a to v 18 hodin.