V pátek od 18 hodin se pokusí svěřenci Josefa Palečka získat další body. V KV Areně se představí HC Geus Okna Kladno.

„První čtvrtina se nám vůbec nepovedla. Tu druhou chceme začít daleko lépe. Středočechům se povedlo poslední utkání v Litvínově. Na co sáhli, to se jim dařilo,“ začal rozbor soupeře kouč Josef Paleček.

Energetikům se v domácím prostředí nedaří. „I když se dostaneme do vedení i o dvě branky, tak po každé inkasované jde náš výkon rapidně dolu. Hráči se začnou bát prohry. Problémy, které v současnosti máme, jsou psychického původu,“ pokračoval karlovarský lodivod.

Trenéři se tyto myšlenky snaží hokejistům z hlavy vymazat. „Děláme všechno proto, abychom hráče zdravě nabudili. Aby nemysleli na to, co se může stát, když dostanou gól. Chceme hrát s větší agresivitou, ale po celých šedesát minut,“ přidal.

Reprezentační přestávka je až v listopadu. „Teď by se nám ta přestávka hodila. Kluci by si potřebovali odpočinout, ale po psychické stránce. Potřebovali by zapomenout a nemyslet na to, co se momentálně děje,“ přiznal Paleček.

Šéf střídačky musel sáhnout do sestavy. „Dlouhodobě je mimo hru František Skladaný. K němu se přidali dva obránci. Roman Prošek a nově i Ján Mucha. Navíc jsme povolali Pavla Kuběnu, který nastoupí ve čtvrté formaci se Zaťovičem a Zuckerem,“ uzavřel Paleček.