Teď už se dá jenom stoupat. „Teď už opravdu hůře být nemůže. Musíme na ten dnešní zápas s Kladnem přijít plně koncentrováni a s odhodláním prolomit tu naši koncovku, která je opravdu žalostná,“ říká na úvod trenér Václav Baďouček.

V posledních šesti zápasech dali svěřenci Josefa Palečka a Václava Baďoučka pouze devět branek. „Zápasy hrajeme na jeden nebo dva góly. Dva inkasujeme, a to už je na nás moc. Nedokážeme využít ani ty nejvyloženější šance. To je náš největší problém. My musíme věřit, že už se to prostě zlomí. Nic jiného v hlavě mít nemůžeme,“ pokračuje karlovarský asistent.

Natrénovat se už nic nedá. „Tak jak jdou zápasy rychle za sebou, tak tréninky jsou jenom regenerační. Můžeme si zkusit přesilovku nebo se na něčem domluvit, ale pak se to musí realizovat na tom ledě,“ popisuje Baďouček mezizápasové dění.

Vedení vyměnilo trenéra, ale to nepomohlo. Teď už asi žádné nadávání, snižování platů nepomůže. „Situace je pro nás všechny velice složitá. Zvýšit se hlas občas musí, ale nemůžeme na hráče permanentně tlačit. Příkladem je přesilovka v prodloužení v zápase s Mladou Boleslaví. Jenom stačilo podržet puk, zavést ho do pásma a začít kombinovat. Sami jsme se ale místo toho vystavovali do neřešitelných situací a dopadlo to tak, jak dopadlo. Nemyslím si, že by se tohle dalo spravit křikem. Prostě to chce víru a odhodlání tuhle situaci změnit. Kluci moc dobře vědí, jak na tom jsou,“ dodává Baďouček.