Který kouč by se nečílil, když jeho celek prohrává 0:5 a stadionem se rozléhá pokřik „deset, deset“.

„Do zápasu jsme vstoupili nejhůře, jak jsme mohli. Dvakrát jsme se nechali vyloučit,“ řekl naštvaně Venera. „A než jsme se nadáli, tak jsme prohrávali o dva góly,“ doplnil.

Rozjetá Plzeň si vytvářela místy drtivý tlak a Energie mohla už po první třetině prohrávat o pět branek. „Soupeř byl rychlejší a v osobních soubojích důraznější,“ říkal kouč.

Do druhé části vstoupili Energetici s pozměněnou sestavou. „Přeházeli jsme složení pětek, ale efekt to nepřineslo,“ referoval Venera.

Energii zvedla až přesilová hra, v níž soupeře poprvé ztrestala. „Snížili jsme a na mužstvo to zapůsobilo jako svěcená voda. Přidali jsme druhou branku a do konce třetiny si vytvořili další šance,“ popisoval další vývoj zápasu Venera. „Pokud by se nám podařilo přidat do přestávky ještě jednu branku, tak by ze zápasu bylo pořádné drama.“

Třetí branku přidal až ve 44. minutě Ondřej Němec a zavelel do útoku. Energie se snažila dobýt svatyni Romana Málka, ale narážela na dobře postavený obranný val domácích.

„Vytvořili jsme si několik šancí a měli jsme snahu se zápasem ještě něco udělat, ale ta se rozbíjela o domácí obrannou hráz na modré čáře,“ hodnotil lodivod Energie. „V závěru jsme vrhli všechny síly do útoku, ze kterého bohužel nebylo nic,“ uzavřel Venera.