HC Pardubice 5
HC Energie Karlovy Vary 2
Branky: Flieger a Frk.
Třetiny: 2:1, 1:1, 2:0.
Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1.
Rozhodčí: Úlehla, Barvíř, Ježek.

V pátek se karlovarští dorostenci pokoušeli ukořistit nějaké body na ZS v Pardubicích. Závěr zápasu jim ale nevyšel, svěřenci trenéra Šťastného si své vítězství pohlídali.

Pardubice se ujaly v přesilovce vedení, v té chvíli probíhala 8. minuta zápasu. V 11. minutě domácí zvýšili na 2:0. Karlovarští dorostenci se pokusili o zvrat rovněž v přesilovce, kterou využili za 6 vteřin. Jenže pak se museli celých 5 minut zase bránit, ale stále byli v zápase.

Po dlouhém, úspěšně odbráněném oslabení vyrovnal na začátku 2. třetiny Martin Frk. Ve 27. minutě pardubičtí útočníci nepohrdli dvojnásobnou výhodou a opět převážili utkání ve svůj prospěch. Ve 45. minutě zvýšil Marek Hemský a poslední pokusy Energie zdramatizovat zápas ukončil v poslední minutě utkání Šafář, který trefil prázdnou bránu hostů.

HC Energie K. Vary 3 pp
HC Hradec Králové 2
Branky: Frk 2, Flieger.
Třetiny: 2:1, 0:1, 0:0, 1:0.
Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1.
Rozhodčí: Dominik.

První třetina začala z pohledu Energie přímo skvěle. Již ve třetí minutě se dostal Jarda Flieger společně s Tomášem Sýkorou do přečíslení a Jarda pak otevřel skóre zápasu. Hradečtí se ještě nestačili ani otřepat a už jim unikl hbitý Jaromír Kverka. Ten pak přihrál Martinu Frkovi, který snadno znovu překonal gólmana Hradeckých. Energie pak měla ještě několik vyložených šancí, ale brzy se ukázalo, jaká škoda to byla, že už je nikdo nedokázal proměnit.

V 15. minutě snížil Miroslav Christ a Hradečtí velmi ožili. Ve druhé třetině akce střídala akci. Řada šancí na obou stranách zůstala nevyužita. Energie hrála dvě přesilovky, ale nejen že nedokázala ani jednu proměnit, ale ani neuhlídala Davida Šafránka.

Vyrovnání nabudilo hosty a branku Energie stále častěji ostřelovali. Vláďa Habal podržel svůj tým několika dobrými zákroky. Ve třetí třetině se Energie snažila strhnout vítězství na svoji stranu, ale hráči několikrát netrefili ani prázdnou branku. Nakonec přišlo na řadu prodloužení. Necelé dvě minuty před jeho koncem rozhodl Martin Frk v přesilové hře o výhře domácích.

(rr)