HC Energie Karlovy Vary 0
BK Mladá Boleslav 1
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:1.
Vyloučení: 2:4. Bez využití.
Rozhodčí: Petružálek, Koskuba a Sulo.

Karlovarští dorostenci měli od začátku zápasu značnou převahu, ale mladoboleslavský antihokej vedl k tomu, že první a i druhá třetina skončily bez branek. Trenéři Karel Mlejnek a Zdeněk Houdek však i nadále nabádali své svěřence ke zvýšení úsilí, branka byla na spadnutí.

Tempo hry, už tak vražedné, ještě více vzrostlo v poslední třetině, ale Roman Will, který měl za BK před play off v extralize odehraných pouhých 7 utkání, gól za svá záda prostě nepustil. V 58. minutě se boleslavským podařil ojedinělý výpad do karlovarské obrany. Jiří Rys našel před brankou rozjetého Michala Protivného a ten už neměl příliš těžkou úlohu. Zblízka se dobře trefil.

Pro karlovarské dorostence už mnoho řešení nezbývalo. Všechny síly vrhli do útoku a po oddechovém čase hráli vabank bez brankáře. Mnoho nechybělo, vyrovnání viselo ve vzduchu, ale nakonec to byla Boleslav, která trochu překvapivě postupuje.

Dorostenci Energie, tým mimo jiné v závěru sezóny deptaný řadou zranění, ale určitě udělali všechno, co bylo v jejich silách. Chyběl pověstný kus štěstí, sešlo se několik smolných okamžiků. Pro mladý tým je ale i osmifinále obrovská zkušenost a tu určitě zúročí v dalším ročníku extraligy.

Hlavní kouč dorostenců Karel Mlejnek, který hned po zápase sportovně pogratuloval soupeři k postupu, specifika play off zhodnotil jasně. „Bohužel se nám nepodařilo zvítězit v Mladé Boleslavi a byli jsme před těžkou úlohou vyhrát v dalších zápasech dvakrát za sebou. V pátečním utkání se nám nepodařilo dát branku, ale myslím si, že jsme hráli velice dobře. Boleslav hrála defenzivně, počkala si na pár chyb, moc jich tedy nebylo, ale jednu využila. My jsme neproměnili nic, ovšem hlavně chci říct, že my si pro sebe budeme hodnotit sezonu hlavně podle základní části a budeme jí hodnotit jako velice úspěšnou. A já jsem velice hrdý na svůj tým,“ dodal kouč Karel Mlejnek.

(rr)