Už zítra se na zimním stadionu v lázeňském městě střetnou po třiačtyřicáté v novodobé historii hokejisté Karlových Varů a Plzně.

I když oba celky dělí pouze několik bodů a dvě místa v tabulce, tak v tomto souboji jsou lehkým favoritem hosté. Energetici v posledních několika zápasech vyšli bodově naprázdno a dá se říci, že se střelecky trápí, ale široká hokejová veřejnost v celém Karlovarském kraji doufá a věří, že se jejich miláčci zvednou a dokáží zabodovat.

To, že se bude bojovat na ledě, je jasné a není potřeba o tom vést rozsáhlé diskuze, ale o čem se příliš nemluví, je, jak se na tento svátek připravují fanoušci.

Plzeňští fanoušci vypravují do lázeňského města několik autobusů a dá se očekávat, že i na tribunách bude pořádné horko. „Pro nás je derby s Plzní určitým vrcholem, na který se pokaždé velmi pečlivě připravujeme,“ říká zdravě natěšený fanda Honza Zíka a pokračuje: „Na tribunách budeme roztahovat transparenty a naší snahou bude vytvořit tu nejlepší atmosféru,“ dodává autor choreografie fanoušků na stadionu.

Oba tábory příznivců poženou své idoly do boje a nejlepší dárek, který mohou dostat k Vánocům, je vítězství. „Na zápas se velice těšíme a doufáme, že Plzni vrátíme porážku, kterou jsme utrpěli v posledním vzájemném utkání,“ shodli se skalní příznivci Energie Patrik Fagan a Dan Kubelka.

Bohužel se tento zápas řadí již několik let mezi ty tak zvaně ´kritické´ a bude tedy na něm přítomno několik desítek policistů, kteří budou dohlížet na bezpečnost a pořádek. S největší pravděpodobností se na utkání dostaví obávaní radikálové, které samotný zápas vůbec nezajímá.

Proto vedení hokejového klubu prosí všechny fanoušky o spolupráci, aby nedošlo k nějakým nepokojům.