Ve 25. kole hokejové extraligy čekali Karlovarskou Energii Orli ze Znojma. Rozuzlení celého zápasu přinesla třetí třetina, kterou hosté vyhráli rozdílem dvou branek a celkem tak 4:2.

Hráči Energie vstupovali do zápasu s jasnými úkoly: dobře bránit střední pásmo a eliminovat počáteční tlak domácích. Jenže z první vážnější šance se Orli dokázali prosadit.

V šesté minutě se před Lukášem Mensatorem strhla mela. K puku se dostal Radim Kucharczyk a pohotově ho zastrčil za bezmocného gólmana.

Vstřelená branka domácího útočníka nabudila. V dalším střídání se dostal do veliké šance, ale jeho rána mířila jen do tyče. Karlovy Vary se dočkaly v 16. minutě. Spolupráci celého třetího útoku zakončil Milan Hluchý, ale jeho branku musel posvětit, na přání sudího Pešiny, videorozhodčí.

Vyrovnané utkání pokračovalo i ve druhé části. Obě mužstva se snažila dobýt soupeřovu svatyni, ale tam stáli výborní gólmani. Až na počátku 31. minuty se ukázkově prosadilo duo Němec – Padělek. Druhý jmenovaný zavezl puk do třetiny. Nechal ho za sebou obránci a Ondřej Němec už neměl problém. V rozestoupené obraně přesně zamířil a poslal hosty do vedení. Z toho se ale energetici příliš dlouho neradovali. Za minutu a čtyři vteřiny vyrovnal znojemský Radek Procházka.

Ve třetí části stříleli branky už jen hosté.

V přesilové hře se prosadila výborně hrající třetí útočná formace. Jakub Gróf našel na kruhu stojícího Lukáše Pecha a ten ranou z první nedal Trvajovi sebemenší šanci.

Domácí trenér Sýkora si vzal v závěru oddechový čas a vrhl veškerou sílu mužstva do útoku, ale plány na vyrovnání zhatil střelou do prázdné branky Milan Procházka.