Do lázeňského města přijeli hokejisté Třince a ve 28. kole si odvezli tři body.

Celé utkání bylo velice vyrovnané. Karlovy Vary se tlačily do útoku, ale narážely na výborně chytajícího Romana Čechmánka. „Byl jsem hodně vytížen a to mi vyhovuje. Karlovy Vary si vytvořily spousty šancí, ale my jsme dobře bránili,“ hodnotil utkání Roman Čechmánek a pokračoval: „Energii se momentálně střelecky nedaří a to v dnešním zápase rozhodlo,“ dodal brankář.

První kdo otevřel střelecký účet zápasu byli domácí. V přesilové hře vyrazil Pechovu střelu Čechmánek před branku přímo na hůl Milana Hluchého a ten se již nemýlil. Karlovarští střelci se prosadili po dlouhých 128. minutách.

Na další branku si museli diváci počkat. Až na konci 38. minuty vyrovnal v přesilovce pět na tři Juraj Štefanka. Toho vybídl ke skórování Lubomír Sekeráš.

Do třetí části vstoupili lépe domácí. Vytvořili si řadu šancí, ale stále naráželi na Romana Čechmánka. V největší příležitosti se nedokázal prosadit třetí útok. Ve 47. minutě se do samostatného nájezdu Milan Procházka. Položil si třineckého obra v brance na led, ale přehodit ho nedokázal. Čechmánek neměl puk pod kontrolou a k dorážce se dostali nejprve Hluchý a následně Pech.

V 52. minutě se do nájezdu tři na jednoho dostali třinečtí, ale obětavým pádem příležitost hostů zastavil Jakub Gróf. O dvě minuty později šel za katr David Moravec, ale i přes řadu šancí se domácí střelecky neprosadili. Po návratu Moravce začali hosté hrát na jistotu. Na modré čáře postavili hradbu těl přes kterou se energetici nemohli dostat.

O tom, že stále platí pořekadlo „nedáš, dostaneš,“ se karlovaráci přesvědčili v 58. minutě. Lukáš Mensator si sjížděl k zadnímu hrazení pro kotouč, ale puk se dostal před branku a navrátivší se brankář již nedokázal zabránit Davidu Květoňovi ve skórování.

„Máme smůlu v koncovce,“ přiznal po zápase trenér Venera: „Nedařilo se nám proměnit příležitosti, které jsme si vypracovali. Prohráli jsme nešťasným gólem, který dal soupeř v závěru. Bylo to nedorozumnění vícera hráčů.“

Třinecký trenér Břetislav Kopřiva: „Výborně zachytal brankář Čechmánek a celé mužstvo hrálo výborně dozadu.“

Karlovy Vary - Třinec 1:2
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:1
Muž zápasu: Čechmánek
Karlovy Vary: Mensator – Dobroň, Duben, Gróf, Hanzlík, Němec, Prošek, Řezníček – Košťál, Skuhravý, Kumstát – Melenovský, Kristek, Skladaný – Procházka, Pech, Hluchý – Bílek, Pabělek, Kuběna – Zucker. Trenér: Venera.
Třinec: Čechmánek – Švarný, Anderson, Pácal, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Kundrátek – Korhoň, Skořepa, Moravec – Tomík, J. Štefanka, Kolusz – Květoň, Peterek, Martynek – Hrňa, Podešva, Seber. Trenér: Marek.
Branky: Hluchý (Pech) – Štefanka (Sekeráš), Květoň (Martinek)
Rozhodčí: Mikula – Bláha, Kostka.
Vyloučení: 5:8. +10 min. Peterek (Tři) Využití: 1:1.
Diváci: 2700.