Juniorské podkrušnohorské derby musely rozhodnout nájezdy.

HC Chemopetrol 5
HC Energie 6 sn

Branky: Tomáš Rohan, Dej, Sláma, Budínský a Topinka.
Rozhodující nájezd: Budínský.
Třetiny: 2:2, 2:2, 1:1, 0:0.
Vyloučení: 7:12. Využití: 1:2. Oslabení: 1:0.
Rozhodčí: Bolina Ruchař a Vlasjuk.

Junioři Energie na ZS Ivana Hlinky v Litvínově pěkně potrápili svěřence proslulého kouče Josefa Beránka. Alespoň bod zachránil domácím kapitán týmu a elitní střelec Jakub Maxa.

Energie šla do vedení přesně v jedenácté minutě zápasu. Tomáš Rohan se prosadil v přesilovce. Zanedlouho šel bručet další litvínovský hráč a svěřenci trenérů Mikuláše Antonika a Zdeňka Kostourka se opět prosadili. Na konci přesilovkového vzorce stál tentokrát Rosťa Dej. Ve 14. minutě se hlavní rozhodčí pro změnu zaměřil na hosty a Litvínov dokázal využít dvojnásobnou výhodu. V tlaku pokračoval i po skončení přesilovek a přece jen vyrovnal.

Druhá třetina měla podobný náboj. Chemici sice častěji stříleli na Michala Pance, ale opět inkasovali jako první. Těsně potom, co se ubránili v oslabení, se prosadil Tomáš Sláma. Sotva se rozehrálo, šel na trestnou pro změnu karlovarský hráč. Energie se v oslabení nejen ubránila, ale dala i gól. Vít Budínský ujel a Brzobohatý lovil počtvrté puk ze své sítě. Domácí však ještě do konce třetiny srovnali. Zima nejdříve našel Maxu a pak ještě vymyslel gól do šatny. Pět vteřin před sirénou se trefil Mach.

Kdo s koho, to byla otázka na jejíž vyřešení měli hráči poslední třetinu zápasu a Energie se brzy opět ujala vedení. V 55. minutě skóroval Honza Topinka. Litvínovští dokázali srovnat za necelé dvě minuty a začínalo se opět znovu. Prodloužení ale gól také nepřineslo.

Na samostatné nájezdy trenéři nominovali osvědčené borce, ale protože ani Přeučil a ani Maxa Pance nepřekonali, zapsal se do zápisu Vít Budínský jako autor vítězného gólu. Stejně úspěšný byl však i Rosťa Dej.