Ve městě horkých pramenů se odehrálo třiačtyřicáté podkrušnohorské derby v extralize, a to takové jak má být. Chemopetrol přicestoval odpočatý a zdravě nabuzený na první utkání po reprezentační přestávce.

Byli to právě severočeši, kteří se dokázali první prosadit. Daniel Branda si vybruslil od mantinelu, našel úplně volného Martina Jenáčka a ten vymetl horní růžek Mensatorovy branky.

Domácí vyrovnali zásluhou prvního útoku. Reprezentant Petr Kumstát našel v přesilovce 5 na 3 volného Honzu Košťála a ten se poprvé zapsal mezi střelce zápasu.

Robert Reichel do konce první třetiny vyrovnal. „Chtěl jsem udělat kličku, ale puk mi sjel z hokejky. Naštěstí ale skončil v brance,“ přiznal po zápase kapitán Reichel.

V druhé části nejprve domácí vyrovnali aktivním Košťálem v přesilovce 5 na 3 a do vedení se dostali v pokračující výhodě zásluhou Václava Skuhravého.

Chemopetrol vyrovnal, jak jinak než v přesilovce, zásluhou Poživila, který dotlačil puk do branky.

Ve 45. minutě se dostali do vedení hosté, když se dokázali prosadit ve vlastním oslabení. Podél hrazení ujel Jenáček. Milimetrovým pasem našel před brankou hokejku Vojty Kubinčáka a ten přehodil Mensatorův beton. Pátého gólu se dočkali hosté díky rychlosti Roberta Reichla, když se dokázal včas zorientovat na brankovišti.

Energetici se v závěru natlačili před branku Viktora Hübla, ale prosadit se nedokázali.

Karlovy Vary – Litvínov 3:5
Třetiny: 1:2, 2:1, 0:2.
Muž zápasu: Robert Reichel
Branky: 6. Košťál (Kumstát), 26. Košťál (Řezníček), 27. Skuhravý (Kumstát) – 5. Jenáček (Branda), 19. Reichel (Jánský), 33. Poživil, 45. Kubinčák (Jenáček), 51. Reichel (Lukeš).
Vyloučení: 8:15. 10 min. Tůma (Lit). Využití: 3:2. Oslabení: 0:1.
Rozhodčí: Polák – Čech, Chytil.
Diváci: 2510.
Karlovy Vary: Mensator – Dobroň, Duben, Gróf, Hanzlík, Němec, Prošek, Řezníček, Mudroch – Košťál, Skuhravý, Kumstát – Melenovský, Kristek, Skladaný – Procházka, Pech, Bílek – Bahenský, Kristek, Zucker. Trenér: Venera Zdeněk.
Litvínov: Hübl – Šlágr, Poživil, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, Tomas – Reichel, Kubinčák, Jenáček – Branda, Benda, Jánský – Lukeš, Trávníček, Černý – Rindoš, Sklenička. Trenér: Hübl Jaroslav.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hübl (Litvínov): "Poprvé vtéto sezoně jsem zažil vítězství venku a je to něco krásného. Dneska jsme si to vybojovali poctivou prací a obětavostí."

Zdeněk Venera (Karlovy Vary): "Vytvořili jsme si spousty šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. V tom je příčina našeho neúspěchu. Budeme muset přeházet sestavu, protože se prosazuje jen první formace a začínáme mít problém jako vloňskémroce."