Po reprezentační přestávce se kolotoč hokejové extraligy roztočil na plné obrátky. Energie Karlovy Vary se představila na ledě Bílých tygrů z Liberce a vedla si velice slušně.

První dějství bylo velice vyrovnané a šancí bylo pramálo. Do té největší se dostal Tomáš Klimenta, ale poloprázdnou branku netrefil.

Po první přestávce dostali hosté možnost jít do vedení. Na začátku 23. minuty hráli domácí oslabeni o dva hráče. Přesilovku 5 na 3 hosté nevyužili, ale než se stačil vyloučený Jiří Hunkes zapojit do hry, Josef Řezníček našel volného Václava Skuhravého a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Tygři mohli srovnat na konci jednatřicáté minuty. V přesilové hře se ocitl sám před Mensatorem Jan Plodek, ale nedokázal přesně zakončit a branku přestřelil.

O několik minut později pykali na trestné lavici Skuhravý, který za následné protesty vyfasoval desetiminutový osobní trest, a Procházka. Domácí zasypali Mensatora sprchou střel, ale prosadit se nedokázal ani jeden z kanonýrů v dresu s tygrem na prsou. Milan Hluchý se minutu před druhou sirénou dostal sám před Marka Pince, ale nástupce Milana Hniličky předvedl ukázkový rozklek.

Do třetí části vstoupila Energie velice opatrně a s jasnými pokyny. Trenéři v šatně svým svěřencům naordinovali defenzivní taktiku.

Liberečtí se tlačili do pásma, ale neubránili se zbytečným faulům. Ve 46. minutě v přesilové hře 5 na 3 se po kombinaci první pětky prosadil zaskakující centr Lukáš Pech, který nahradil vyloučeného kapitána Energie Skuhravého.

Rozhodčí Šír v 50. minutě vyloučil dva energetiky, Dobroně a Skladaného. Necelou minutu se hosté dokázali bránit, ale na ránu Lukáše Zíba Mensator nedosáhl. V pokračující přesilové hře se domácí už neprosadili.

V další přesilovce se první letošní brankou prosadil obránce Josef Řezníček. V pokračující přesilovce, ale obráncům ujel Zdeněk Blatný, který překonal Mensatora.

V přesilové hře, jak jinak nežli 5 na 3, domácí vyrovnali zásluhou Lukáše Zíba a muselo se prodlužovat.

Rozhodující nájezd proměnil Marek Melenovský.

Bílí Tygři Liberec : HC Energie 3:4 sn
Rozhodčí: Šír - Gebauer, Hlavatý.
Bílí Tygři Liberec: Pinc - Moravec, Jiruš, Hunkes, Zíb, Žabka, Krstev, Holub, Kočí - Blatný, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Bartovič, Šachl, Pabiška - Vantuch, Dušek, Procházka.
HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Duben, Grof, Němec, Rumpel, Mudroch, Řezníček - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kristek, Skladaný - Milan Procházka, Pech, Zucker - Bahenský, Melenovský, Hluchý.