Ve 34. kole hokejové extraligy přivítali na svém ledě v Karlových Varech hokejisté Energie severomoravské Vítkovice.

Předzápasové prognózy trenéra Venery se potvrdily. Karlovarský kouč předpokládal, že toto utkání bude velice vyrovnané a rozhodnout může jedna jediná branka. Tak se také stalo. Ale popořadě.

Energetici na svého soupeře vlétli, ale prosadit se nedokázali. Přesto se diváci v první části dočkali dvou branek. V 15. minutě zapomněli obránci na Viktora Ujčíka, který se vracel z trestné lavice a ten bekhedovým blafákem překonal Mensatora. Vyrovnáno bylo za 39 vteřin. Od modré se dělovou ranou prosadil Jiří Hanzlík.

Po přestávce hokejové drama pokračovalo. Hráči se snažili prosadit spíše bojovností, než technikou. Do vedení se ve 30. minutě opět dostali hosté. Ve vlastním oslabení vypálil od modré Ovčačík a jeho střelu chytře tečoval Radim Hruška. Energie dokázala i podruhé rychle srovnat. Tentokrát to trvalo minutu a třináct vteřin. Od modré vypálil Miroslav Duben a Martin Prusek viděl puk až ve své síti. Před brankovištěm se mu totiž motalo několik hráčů a on neměl šanci letící puk zahlédnout.

Třetí třetinu začali lépe Energetici. Vytvořili si několik gólových příležitostí, ale ani Melenovský nebo Kumstát se neprosadili.

Potřetí se tak dostali do vedení hosté. V 50. minutě Martin Tomášek propasíroval puk za bezmocného Mensatora. A i potřetí bylo rychle vyrovnáno. V přesilovce pět na tři se prosadila první pětka. Od modré čáry vypálil Jakub Gróf, jeho střelu Prusek neudržel a ani následnou dorážku Skuhravého nepokryl. K volně ležícímu puku se tak dostal kanonýr posledních zápasů Jan Košťál a doklepl kotouč za ležícího Pruska.

Od této chvíle se začal pořádný hokej. Hra se stěhovala od jednoho brankáře ke druhému a rodila se jedna šance za druhou, ale ani jedno mužstvo se prosadit nedokázalo a muselo tak přijít na řadu prodloužení.

V dalších pěti minutách, ale branka nepadla a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. Rozhodující penaltu proměnil Jiří Hanzlík.

Ohlasy trenérů Karlovy Vary - Vítkovice

Zdeněk Venera – Vytvořili jsme si šancí víc než na tři branky, ale proměnit jsme je nedokázali. Přesto jem velice rád, že po čtyřech prohrách jsme dokázali doma bodovat.

Mojmír Trličík – Třikrát jsme vedli, ale přesto jsem maximálně spokojený sbodem, protože jsme sem přijeli v poslepované sestavě.

Karlovy Vary – Vítkovice 4:3 sn
Třetiny: 1:1, 1:1, 1:1 – 0:0.
Branky: 15. Hanzlík (Košťál), 32. Duben (Skladaný), 51. Košťál (Skuhravý) rozhodující nájezd Hanzlík – 15. Ujčík (R. Hruška), 30. R. Hruška (Ovčačík), 50. M. Tomášek (Burger)
Muž zápasu: Jan Košťál.
Rozhodčí: Minář – Chytil, Bryška.
Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1.
Diváci: 3100.
Karlovy Vary: Mensator – Dobroň, Duben, Gróf, Hanzlík, Němec, Ustrnul, Řezníček, Mudroch – Košťál, Skuhravý, Kumstát – Melenovský, Kristek, Skladaný – Procházka, Pech, Zucker – Zaťovič, Tvrdek, Děj. Trenér: Venera Zdeněk.
Vítkovice: Prusek – Jurečka, Gulaši, Kuboš, Heš, Ovčačík, J. Mrázek, Klimeš, Bartoš- Škoda, Burger, Tomášek – Ujčík, Boháč, Kliment – Köhler, D. Hruška, Vala – Svačina, R. Hubáček, Seman. Trenér: Trličík Mojmír.