Na severu Čech, u nováčka z Ústí nad Labem se ve 35. kole hokejové extraligy představili hokejisté karlovarské Energie a doplatili na svoji největší slabinu posledních několika zápasů, neproměňování šancí. V konečném součtu prohráli 2:1.

Rušná úvodní třetina byla ve znamení aktivnější hry hostů. Zvláště jejich dvě přesilovky vypadaly velmi nebezpečně. Když je však domácí zvládli, začali hrozit sami. V největší šanci neuspěl Pojkar, který v samostatném nájezdu neprostřelil Mensatora. Tlak domácích často řešili hosté fauly. Přesilovky se však ústeckým nedaří.

Ústečtí se ve 22. minutě zásluhou dvojce Novak – Špirko dostali do vedení. Novák si vybruslil z rohu do střelecké pozice. Z mezikruží trefil Mensatora do hrudi. U kotouče byl první Rastoslav Špirko, který si potáhl puk do forhendu a padajícímu brankáři hostů nedal šanci.

Na ukazateli svítilo 22:19 a Energie vyrovnala. Jen pouhých 18 vteřin trvala přesilovka hostů. Nenápadná střela Dobroně od modré zapadla po teči kapitána Václav Skuhravého až do ústecké branky.

Po druhé přestávce ukrojili hráči ze třetí třetiny pouze 36 vteřin a rozhodčí Husička se musel jít podívat na video. Ústečtí se radovali, ale hlavní arbitr po konzultaci se svým kolegou nakonec branku neuznal.

Velikou šanci zlomit utkání dostali hosté z Karlových Varů ve 44. minutě. Necelých pět minut hráli střídavě přesilovou hru 5 na 4 nebo na 3.

Ústecký brankář si musel připadat skoro jako na střelnici, protože hosté rozpoutali doslova peklo. Jenže ani Řezníček, Skuhravý nebo Skladaný se prosadit nedokázali.

Domácí se z těchto krušných chvil nějakou dobu vzpamatovávali, ale postupně dokázali hru opět srovnat, až se na kostce zavěšené nad ledem rozsvítil čas 54:55. To se provinil Lukáš Pech a za podražení Jana Čalouna byl vyloučen na dvě minuty.

Domácí Lvi nejdříve zahrozili Pazourkem, ale puk po jeho ráně skončil své putování na hrudi karlovarského brankáře Mensatora. O několik vteřin později to zkoušel Novotný, ale terve se na rozhodující ránu zastřeloval. Ta přišla pouhopouhých pět vteřin před návratem potrestaného Pecha do hry.

Slovenský obránce v Ústeckých službách nabyl na modré a projektil z jeho hole se zastavil až v síti bezmocného gólmana hostí. V závěrečné hře bez brankáře se energetici ještě pokusili něco s výsledkem udělat, ale v cestě za bodem jim stál Přikryl.