Na zimním stadionu v Karlových Varech se včera představili ve 38. kole hokejové extraligy Znojemští orli a s oslabeným týmem neměli šanci uspět. Nakonec si odvezli porážku 1:3.

Domácí si od první minuty vytvořili územní převahu, ale do první veliké šance se dostali hosté. V 5. minutě mezi obránci proskočil Tomáš Demel, ale k zakončení se nedostal. Jeden z beků ho zahákoval.

Sudí Mikula bez zaváhání nařídil trestné střílení. S pukem se na Sáblíka rozjel Aleš Padělek, ale karlovarskou svatyni přestřelil.

V posledních třech zápasech se v dresu Energie bodově prosadil Vítězslav Bílek a i tentokrát to byl ex-kladenský forvard, kdo otevřel střelecký účet zápasu. Josef Řezníček v 19. minutě vypálil a Bílek už neměl problém dorazit opuštěný kotouč do odkryté branky.

O tom, které mužstvo si připíše tři body, rozhodli energetici ve druhé třetině. Ale popořadě.

Už ve 21. minutě se prosadila elitní formace vedená Václavem Skuhravým. Jan Košťál přenechal puk Petrovi Kumstátovi a ten si pohrál s obránci i brankářem. Položil si Kameše na zem a vymetl pavučinky v horním rohu branky.

Po delší době se také dokázal prosadit Marek Melenovský. Jaroslav Kristek elegantní zadovkou našel střelce Melenovského a ten doklepl puk za bezmocného Kameše.

Ve třetí třetině začali hostům docházet síly. Domácí se dostávali do tlaku, který byl umocňován několika přesilovkami. Do vyložených šancí, které volaly po gólu, se dostali Melenovský, Kuběna nebo Procházka, ale všechny pokusy karlovarských střelců zůstaly navyužity. V poslední minutě poslal domácí rozhodčí Mikula do tří. Do konce zápasu chybělo jedenáct vteřin, když domácímu gólmanovi Sáblíkovi zkazil čisté konto Pavel Selinger. Znojemský kanonýr se prosadil po ukázkové kombinaci celé přesilovkové pětky.

Energie si po dvou měsících připsala doma tři body.