Ve 43. kole hokejové extraligy zavítali hokejisté Energie do severočeského Litvínova. Diváci si na branku museli dlouho počkat. Karlovarští se jí nedočkali vůbec a Litvínovským udělal radost až v 63. minutě Jiří Šlégr a rozhodl o vítězství „chemiků“ 1:0 v prodloužení.

Ale od začátku.

Energetici přijeli do Litvínova posilněni dvěmi tříbodovými výhrami v řadě, a tak se do svého soupeře pustili od podlahy. Poprvé musel Petr Franěk v brance Chemopetrolu předvést své umění na začátku druhé minuty. To se do veliké šance dostal Vítězslav Bílek. V téže minutě musel zlikvidovat další šanci hostí. Mezi kruhy se zjevil nikým neatakovaný Jaroslav Kristek, ale jeho střelu zastavil Franěk parádním semaforem.

Hra připomínala více bitvu na Moravském poli nežli extraligový hokej, a tak se diváci dočkali dalších šancí až v druhé třetině. V polovině zápasu se do stoprocentní tutovky dostal Milan Procházka, ale jeho sólo od červené čáry znovu zlikvidoval famózní Franěk.

Domácí „cheza“ si také vypracovala několik šancí. Obzvláště v přesilových hrách to před Sáblíkem hořelo, ale ani Robert Reichel nebo František Lukeš nedokázali hostujícího fakíra v masce překonat.

Na počátku třetí třetiny, přesně ve 42. minutě, se do šancí dostala třetí formace Karlových Varů. Ale i tyto příležitosti dokázal Petr Franěk zlikvidovat.

Největší šanci třetí třetiny si domácí Chemopetrol vytvořil ve 47. minutě. V přesilové hře si od hrazení vybruslil velice aktivní František Lukeš. Dostal se až mezi kruhy, ale jeho jedovatá rána skončila na prsou brankáře Sáblíka. Rozhodnout zápas v základní hrací době mohli energetici v přesilové hře 5:3.

Před litvínovským Fraňkem bylo pořádně horko. Když na ukazateli času svítilo 54:57, karlovarští fanoušci křičeli gól, ale rozhodčí Mikula byl jiného názoru a branku neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Na řadu tak muselo přijít prodloužení.

Po minutě a dvaceti sedmi vteřinách pohotově vypálil Jenáček, ale výborně chytající Sáblík si s jeho šancí poradil.

Karlovarský gólman dokázal pochytat téměř všechno. Jen na jedinou šanci soupeřů nestačil: v 63. min. se obránce Jiří Šlégr dostal za karlovarské beky, snažil se přihrávkou najít ještě lépe postaveného spoluhráče, jenže puk se k němu vrátil a pak už neměl problém trefit prázdnou branku.

Litvínov – Karlovy Vary 1:0 v prodloužení
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:0 – 1:0
Hráč zápasu: Franěk
Branka: 63. Šlégr.
Rozhodčí: Mikula – Lederer, Tošenovjan.
Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0.
Diváci: 6 425.
Litvínov: Franěk – L. Poživil, Šlégr, Punčochář, O. Poživil, Skuhrovec, Vobořil, Švarný, Tůma – Černý, Reichel, Lukeš – Kubinčák, Jenáček, Tomas – Benda, Bahenský, Trávníček – Rindoš, Machulda, Sklenička.
Karlovy Vary: Sáblík – Ustrnul, Hanzlík, Řezníček, Duben, Mudroch, Němec, Dobroň, Grof – Kumstát, Skuhravý, Košťál – Bílek, Pech, Hluchý – Melenovský, Kristek, Milan Procházka – Dej, Kraft, Skladaný.