Karlovarské mládí uspělo jen z poloviny.

HC Energie 6
HC Znojmo 1

Branky: Dej, Budínský, Kuběna, Přindiš, Šnajdr a Majer.
Třetiny: 1:1,2:0, 3:0.

Junioři Energie se v pátek na ZS v Rybářích rozjížděli pomaleji a nechali Znojemské Orly v sedmé minutě skórovat. Po přihrávce od Pláňka našel Kovalský cestu pro puk do branky Energie. Netrvalo dlouho a Rastislav Dej vyrovnal. Na začátku jedenácté minuty prostě napálil puk do brány.

Ve druhé třetině se hra zrychlila a oba gólmani se měli co ohánět. Brankář Znojma pak inkasoval v krátkém rozmezí hned dvakrát. Ve 29. minutě podcenil střelu Víta Budínského a za 12 vteřin ho překonal ještě Pavel Kuběna. Rázem bylo na karlovarském ZS veselo.

Do třetí třetiny nastoupilo Znojmo s cílem co nejdřív zkorigovat stav utkání. Snažilo se hrát rychleji, ale obrana Energie byla připravená. Ve 47. minutě se domácím podařilo vstřelit čtvrtý gól. Petr Přindiš se trefil mezi betony znojemského brankáře. V 51. minutě potvrdil převahu Energie Martin Šnajdr a na půltucet to zaokrouhlil pět minut před koncem zápasu Míra Majer. Velmi „ležérně“ poposunul puk a ten se doplazil až za brankovou čáru.


HC Energie 3
HC Kometa Brno 4

Branky: Topinka, Dej, Budínský.
Třetiny: 0:2, 1:1, 2:1.
Vyloučení: 6:10, vyšší tresty (10 min.): 1:0. Využití: 1:1.
Rozhodčí: Uřídil.

Energie na ZS v Rybářích v první třetině začala velkým náporem a pilně ostřelovala Čiliakovu branku. Brněnský brankář ale předváděl skvělé zákroky. Základem útoku je ale pevná obrana. Brněnští útočníci se dostali do přečíslení a Jan Grmela zakončil. Energie se opět vrhla do útoku. Při dobývání brněnské svatyně měla i výhodu dvou přesilovek, ale kýžený gól stále nepřicházel. Naopak, v závěru třetiny využilo Brno svoji první přesilovku.

Teprve ve 29. minutě zápasu se Energii podařilo snížit. Dlouhé obléhání branky Marka Čiliaka skončilo dorážkou Honzy Topinky. Málem gólem skončil následující nájezd Budínského, cestě puku do brány zabránil v poslední chvíli Čiliak. V poslední minutě druhého dějství se nečekaně prokličkoval do obrany Energie Richard Jarůšek a přesnou střelou do horní poloviny branky potvrdil vedení Brna.

Na začátku třetí třetiny snížil v přesilovce Rastislav Dej. Cestu za vyrovnáním si ale Energie zkomplikovala vyloučením. Těsně po skončení přesilovky skóroval Matej Mišura. Hosté se stáhli do obrany a přečkali i čtyřminutové oslabení. Energie snížila až v závěrečné powerplay. Díky vlažnému začátku utkání tak přišla o všechny body.

Energie Karlovy Vary okupuje v tabulce juniorské extraligy páté místo a na své konto si připsala už celkem sedmadvacet bodů.