HC Energie Karlovy Vary 7
HC České Budějovice 1

Branky: Budínský 4, Dej 2, Sláma.
Třetiny: 3:0, 2:0, 2:1.
Vyloučení: 8:5. Využití: 2:0. Oslabení: 1:0.
Rozhodčí: Turčan.

Junioři Energie přivítali ve čtvrtek na Mikuláše na ZS v Rybářích „Budějky“. Na řádné nadílce se nejvíce podílel Vít Budínský, který si do osobních statistik připsal 6 kanadských bodů.

Energie se do soupeře obula od úvodního hvizdu a již na začátku 2. minuty si vynutila početní výhodu. Přesilovku nevyužila, ale ve 4. minutě první třetiny se prosadil Tomáš Sláma. Budějovice pak přidaly a hra se vyrovnala. Branky ale stříleli domácí. V jedenácté minutě putoval v přesilovce puk po ose Budínský, Mareček a Dej jej poslal za záda gólmana Klestila. V osmnácté minutě se Energie bránila v oslabení, puk získal Budínský a Rosťa Dej završil účet první třetiny.

Ve druhé části hry čelila pozorná obrana Energie v čele s gólmanem Michalem Pancem snaze Budějovických něco s výsledkem udělat. Karlovarští junioři přestáli i dvě oslabení a ve 33. minutě Vít Budínský zvýšil vedení Energie. Za další 3 minuty pak svým gólem v přesilovce vyhnal Tomáše Klestila z brány.

Do poslední třetiny hosté nastoupili s předsevzetím, že nesmí dopustit žádný debakl a vsadili vše na útok. Systematicky ostřelovali bránu Michala Pance a ten odolával až do 47. minuty, kdy za jeho záda prošla střela Robina Soudka. Pak musela Energie čelit dvěma přesilovkám, ale sotva se vrátil „Buďa“ na led, završil hattrick. V 59. minutě se pak trefil ještě jednou a stanovil tím konečnou podobu výsledku.