Karlovaráci po prohře se Zlínem v tabulce nepropadli, ale soutěž se ještě více vyrovnala. Na čtvrtém místě mají dvoubodový náskok na Spartu a o další bod zpět je Chemopetrol Litvínov. Vítkovice ztrácejí společně s Kladnem šest bodů a okupují osmou a devátou příčku. Na sedmém místě je Plzeň.

O zítřejším zápase se dá říci, že se hraje o šest bodů. Buď se energetici dokáží od Rytířů z Vítkovic odpoutat a odskočí na devět bodů nebo se situace ještě více zdramatizuje a Karlovaráci budou mít pouze tříbodový náskok.

Letošní vzájemná bilance zatím hovoří ve prospěch Energie. Ta dokázala doma dvakrát zvítězit 2:1 a 4:3 po samostatných nájezdech. Na severní Moravě byli úspěšnější Vítkovičtí. Ti dokázali zvítězit 4:2.

V neděli se představí v Karlových Varech nováček z Ústí nad Labem. Energie se Severočechy ve Lví aréně dvakrát prohrála, a to 2:1, ale jednou až v prodloužení. Zato v lázeňském městě energetici dokázali, proč jsou aktuálně čtvrtí. Hráčům Slovanu dokázali nasypat jedenáct „banánů“.

Do reprezentační přestávky zbývají tak dvě utkání, která mohou hodně napovědět, kdo a z jaké pozice půjde do vyřazovacích bojů.

Větší část hráčů by si přála narazit na Pražany. „Sparta není snazší soupeř než Plzeň, ale je určitě hratelnější než právě Západočeši,“ shodly se předsezonní posily Vítězslav Bílek a Marek Melenovský.