Karlovarskému trenérovi ale schází tři hráči základní sestavy. Na Švédské hry odjelo duo Petr Kumstát a Václav Skuhravý. Barvy slovenské reprezentace obléká František Skladaný, a navíc jsou mimo hru i zranění hráči. David Zucker se teprve zotavuje po zlomenině ruky, Jiří Hanzlík stále marodí s meniskusem a Milan Hluchý také nemůže na plno trénovat. Ten poslední zápas s Ústím nad Labem nedohrál, ve 24. minutě odstoupil s naraženou pánví.

„V pondělí a v úterý jsme měli volno. Samozřejmě že se připravujeme, ale bohužel pouze se dvěma formacemi,“ posteskl si karlovarský kouč Zdeněk Venera. „Tři hráči jsou na reprezentačním srazu,“ dodal. Někteří trenéři neradi vidí, že jim hráči odjíždějí.

„Na jednu stránku jsem rád, že se dostali do reprezentace a velice jim to přeji. Také pro klub je to určitá prestiž, ale pro mě je to tak trochu starost. Nemůžeme se připravovat s kompletním týmem, a navíc každý trenér se o své hráče bojí z hlediska zdravotního,“ přiznává kouč Zdeněk Venera. Všichni naši reprezentanti se na srazu národních týmů hlásili už v pondělí. „My jsme měli v pondělí a v úterý volno, ale kluci už zase trénovali. Když se na to podívám druhýma očima, tak za ten národní tým moc rád nejsem. Všichni tři by si také potřebovali odpočinout,“ dodal trenér.

Po třech letech se v prvním zápase dokázal zapsat do listiny střelců Vojtěch Polák, ale návrat to nebyl jednoduchý. „Pořád mám otočené spaní a nějakou dobu to bude ještě trvat, ale veřím, že během tohoto týdne se to srovná,“ vysvětluje problémy s aklimatizací Vojtěch Polák. Hýčkané dítě, jak se Vojtovi kdysi v Karlových Varech říkalo, přijel zpět do lázní s jediným cílem. „Všichni, co se hokeji v Karlových Varech věnujeme, máme jedno jediné přání, a to je zahrát si play off. Žádné předkolo. Musíme se snažit ze všech sil, aby se nám to povedlo,“ řekl otevřeně útočník Polák. „Když si vzpomenu na poslední rok tady, tak je tu možná lepší parta. vyhrává se a všichni jdeme za jedním jediným cílem a to je play off.“