Začíná se projevovat slabost, která celek z lázeňského města trápila v minulé sezoně. Tou je žalostná produktivita útočníků. Kromě první formace vedené Václavem Skuhravým s křídly Kumstátem a Košťálem není nikdo schopný se střelecky prosadit.

Ve druhé polovině loňského ročníku a následného předkola play off na tuto bolístku Energie doplatila. „Vytváříme si řadu šancí, ale prosadit se nedokážeme,“ objasňuje příčinu neúspěchu asistent trenéra Baďouček.

V posledním utkání to bylo velice znát. Plzeňští se dostali ve dvou po sobě následujících přesilových hrách do dvoubrankového vedení. Energie měla během zápasu ty samé výhody, ale gólově prosadit se nedokázala. „Je to psychického původu. Hráči si nevěří a místo toho, aby se snažili hrát jednoduše a uvolněně, tak vymýšlejí různé varianty a dělají to ještě složitější,“ je si vědom kouč Baďouček.

Do dalších bojů, ale vstupují hráči s odhodláním střelecké prokletí prolomit. „Musíme jít tomu štěstíčku naproti,“ říká útočník Vítězslav Bílek a pokračuje: „Musíme bojovat a věřit, že se na nás to štěstí také obrátí.“

Je všeobecně známý fakt, že nálada v mužstvu se odvíjí od dobrých výsledků a ty se momentálně nedostavují. Hráči jsou podráždění, přestávají spolu komunikovat a začínají si vytýkat, kdo, kde a jakou udělal chybu. „Moc spolu nemluvíme. Každý je uzavřený sám do sebe a přemýšlí,“ referuje s chřipkou laborující forvard Bílek a dodává: „Je to otázka dvou tří zápasů. Dáme nějaké branky a vše se obrátí zpátky k dobrému a zase nám to půjde.“

Nastartovat se k lepším zítřkům mohou hráči už zítra. To se na ledě zimního stadionu v Rybářích představí severomoravské Vítkovice. Vzájemná bilance je z posledních dvou zápasů vyrovnaná. V osmém kole v Karlových Varech energetici vyhráli 2:1, když vítěznou branku vstřelil v 57. minutě Jiří Hanzlík.

Na severu Moravy to bylo přesně obráceně. Rytíři z Vítkovic vedli 4:0 a o výsledku nebylo pochyb. Přesto se Karlovaráci pokusili zápas ještě zdramatizovat, ale podařilo se jim zásluhou Skladaného a Kumstáta pouze snížit na konečných 4:2.